Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Lior en Gal Refaelov kunnen opgelucht ademhalen

Lior en Gal Refaelov met de kids

Lior Refaelov en zijn vrouw Gal Aviv moesten maandagvoormiddag voor de Brugse politierechter verschijnen. In maart werd het koppel veroordeeld omdat mevrouw Refaelov met de wagen van haar man een verboden richting was ingereden. Ze had bovendien geen geldig rijbewijs op zak en was haar identiteitskaart thuis vergeten. De rechter legde Gal een boete op van €1500 en een rijverbod van één maand, terwijl Lior eveneens €600 moest ophoesten omdat hij zijn wagen aan iemand zonder geldig rijbewijs had toevertrouwd.

Het koppel zag de voorgestelde strafmaat absoluut niet zitten en tekende dan ook verzet aan. De verdediging van hun advocaat, Tessa Verbeke, klonk als volgt: “Mevrouw betwist die feiten niet. Ze heeft een Israëlisch rijbewijs sinds 2007. In 2013 werd ze in België ingeschreven en in 2016 werd haar Israëlisch rijbewijs vernieuwd. Maar als ze nu naar de gemeente gaat om dat rijbewijs om te zetten, houden ze enkel rekening met de datum van die vernieuwing.”

“En daardoor komt het administratief maar niet in orde. Ze zal waarschijnlijk haar rijbewijs hier opnieuw moeten afleggen om het in orde te krijgen. Ondertussen laat ze de wagen staan. Heel vervelend voor een moeder met twee kleine kinderen.” Ondanks het feit dat Refaelov en zijn vrouw eerder al op het matje geroepen werden voor gelijkaardige feiten, hield de rechter daar geen rekening mee omdat die veroordeling nog niet officieel in het dossier zat.

Lior en Gal kregen uiteindelijk een mildere straf van de politierechter, die begrip had voor de administratieve rompslomp waar mevrouw Refaelov in verzeild geraakt is. Het rijverbod werd van tafel geveegd, terwijl €600 van de €1500 boete voorwaardelijk werd gemaakt. Rafa komt er vanaf met een boete van €300, waarvan de helft voorwaardelijk. Het echtpaar is vooral tevreden dat Gal nog met de auto mag rijden en zo de kinderen kan vervoeren.

שבת שלום💙💗

Een bericht gedeeld door Gal Refaelov💋 (@gal_refaelov22) op

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws