Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko wil uitpakken met vernieuwde speelstijl bij Club: “Twee à drie zwakke punten uitbuiten”

Ivan Leko (Sint-Truiden)

Club Brugge verraste vorige week vriend en vijand door Ivan Leko aan te stellen als opvolger van Michel Preud’homme. Vanaf volgende week maandag verschijnt onze gewezen middenvelder voor het eerst lángs de zijlijn op Jan Breydel. De 39-jarige Kroaat heeft alvast zijn ideeën over de manier waarop hij Blauw-Zwart straks wil laten voetballen. 

Leko hecht naar eigen zeggen veel belang aan aanvallende patronen. “Een doelkans opzetten is zeer moeilijk, omdat de tegenstander met tien veldspelers verdedigt. Het is moeilijker om tien man aan te vallen, dan vijf man. Maar ik blijf ervan overtuigd dat er bewegingen en acties zijn, die de zekerheid dat er gevaar komt, kunnen verhogen”, klinkt het.

“Wie een tegenstander goed analyseert, merkt altijd dat elke ploeg twee à drie zwakke punten heeft. Die moet je proberen uit te buiten. Op je debriefing na een match zou je dan in theorie moeten zien dat wat je tijdens de week hebt voorbereid, en wat je tijdens de wedstrijd hebt uitgevoerd, tot gevaar heeft geleid. Als je dat kan aantonen, vergroot het vertrouwen van de speler in wat je vertelt. Hij ziet dan dat wat hij op jouw aanraden heeft gedaan, tot gevaar heeft geleid.”

Zeer veel respect voor zo’n coach

Onze kersverse trainer kan genieten van de Premier League, maar haalt ook inspiratie uit de Bundesliga. “In het Engelse voetbal kijk ik graag naar het Tottenham van Mauricio Pochettino, met zijn totaalvoetbal. Het Chelsea van Antonio Conte is anders, met veel schema’s en automatismen, al heb ik zeer veel respect voor een coach die kampioen werd met quasi hetzelfde elftal dat het jaar voordien pas tiende eindigde.”

“In Duitsland bekoort Borussia Dortmund me. Ik vind het voetbal zoals Thomas Tuchel het voorstaat, zeer spectaculair. Bij al die trainers die ik net opnoemde, vind je interessante dingen”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws