Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Knappe kijk op keuze voor Leko: “Daarom gaat Club Brugge ‘vreemd'”

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Charleroi)

Club Brugge verraste door voor Ivan Leko te kiezen als opvolger van Michel Preud’homme. Terwijl de ene hem het voordeel van de twijfel geeft, heeft de ander er allesbehalve een goed oog in. Toch valt er wel wat te zeggen voor de keuze van Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe. Dat vindt ook Stephan Keygnaert.

De chef voetbal van HLN roept in zijn column op om Leko een volwaardige kans te gunnen. “Peter Maes was vrij. Frankie Vercauteren. Glen De Boeck. Had Club Brugge écht gewild, had het kunnen doorduwen voor Francky Dury. Of Felice Mazzu. Mannaert en Verhaeghe stapten af van een veilige keuze. Van The Usual Suspects. Net zoals Herman Van Holsbeeck vórige zomer – toen de komst van Hein Vanhaezebrouck onmogelijk bleek – eveneens zijn picknickkoffer dichtsloeg, zijn lijn inhaalde, en ging vissen in een andere vijver. Op zoek naar ‘iets nieuws’. Pioli. Weiler.”

“Club Brugge en Anderlecht durven uit hun comfortzone te stappen als het gaat om hun hoofdcoach. De vertrouwde gezichten zijn niet langer betrouwbaar, zo blijkt. Weiler, Leko, Stuivenberg. Standard gaat straks ongetwijfeld ook vreemd. Het vergt moed om je kapitaal in handen te geven van ‘het onbekende’. Verhaeghe en Mannaert wilden geen verhaal dat ze al zo vaak gezien en gehoord hebben. Mannaert wil wel eens zélf uitgedaagd worden door een ‘snotjong’. Ivan Leko, ongeschoren, hemd uit de broek, kostuumvest op modieuze sneakers, brengt een fris discours. Dynamisch, vol ambitie, tikkeltje pretentieus.”

Geen adelbrieven, maar…

“Leko heeft geen adelbrieven, da’s juist. En nog niet alle situaties van een trainer in een topclub gezien en meegemaakt. Hij zal fouten maken. Maar is het net geen conservatieve reactie om de Kroaat af te schieten wegens ‘geen ervaring’? Zidane had die ook niet. Van Bronckhorst evenmin. Of Montella bij Milan.”

“Waarom, net als die clubleiders, zouden wij waarnemers eveneens niet durven af te stappen van het dogma dat wie geen 50 jaar is, niet Belg is, geen kilometers op de teller heeft, daarom geen goede trainer kan zijn? Leko is gepassioneerd, een harde werker, met een doorleefd voetbaldiscours. Genoeg persoonlijkheid. En iemand met lef. Een voetbalclub leiden is een beetje ondernemen. Evolueren. Per slot van rekening, The Usual Suspects zijn al 22 jaar oud.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws