Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Jordi Vanlerberghe maakt op verrassende wijze indruk bij Club Brugge

Jordi Vanlerberghe (Westkapelle - Club Brugge)

Jong, Belgisch en polyvalent… Het zijn maar enkele van de redenen waarom zowat alle Belgische topclubs naar de diensten van Jordi Vanlerberghe hengelden. Omdat de 21-jarige speler al van jongs af aan een boon had voor Club Brugge, trok Blauw-Zwart uiteindelijk aan het langste eind. De gewezen speler van KV Mechelen laat op Jan Breydel al meteen zien wat hij in zijn mars heeft.

Zo is Sport/Voetbalmagazine tot de opvallende constatatie gekomen dat Vanlerberghe – normaal gesproken een centrale verdediger of defensieve middenvelder – ook in aanvallend opzicht heel wat potentieel heeft. Dat bewees hij in de eerste oefenmatch tegen VV Westkapelle overigens al door meteen de weg naar doel te vinden vanuit de tweede lijn.

“Het blijft merkwaardig, want verdedigende kwaliteiten als scherpte in de dekking, hardheid, agressiviteit en onverbiddelijkheid is niet wat deze jonge vrijetijdspianist kenmerkt. Links en rechts werd hij neergezet als de vervanger van de naar het buitenland lonkende Engels, maar op training vielen toch vooral zijn aanvallende kwaliteiten op”, klink het in het weekblad.

Mogelijk gaat Vanlerberghe op het middenveld straks de concurrentie aan met de van Vitesse overgekomen Marvelous Nakamba. “Vanlerberghe is wel een ander type dan Nakamba: iemand die onder druk en in de omschakeling juist wel heel snel en precies kan spelen. Eigenlijk is hij een offensief profiel, iemand met scorend vermogen die tot niet zo lang geleden in de nationale jeugdploegen voorin speelde, op de flank of centraal.” Aan Ivan Leko om te bepalen waar de polyvalente Vanlerberghe het best tot zijn recht komt…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws