Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Horvath moet aan de bak: “Een uitstekende opportuniteit”

Ethan Horvath (Club Brugge - Anderlecht)

Na zeven speeldagen in de Play-Offs kreeg Ethan Horvath zijn kans van Michel Preud’homme. Intussen heeft onze 21-jarige Amerikaan 360 speelminuten achter zijn naam staan, waarvan overwinningen tegen Charleroi (1-3) en AA Gent (2-1), een gelijkspel tegen Anderlecht (1-1) en een nederlaag tegen KV Oostende (2-1). En mogelijk kan Horvath ook bij de nationale ploeg laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Horvath is één van de vier geselecteerde doelmannen door Bruce Arena, de bondscoach van de Verenigde Staten. De drie concurrenten – Tim Howard (38), Brad Guzan (32) en Nick Rimando (37) – zijn een stuk ouder dan de Brugse doelwachter, die in de toekomst het roer moet overnemen.

“Ethan is één van onze jonge, veelbelovende doelmannen, we moeten hem in actie zien de komende weken”, vertelt Bruce Arena op de officiële website. “Hij zal niet kunnen deelnemen aan de Gold Cup (begin juli, nvdr), dus is dit oefenkamp, in zijn thuisstaat Denver, een uitstekende opportuniteit.”

Komende weken staan er voor de USA twee voorrondes voor het WK van 2018 op het programma. Op vrijdag 9 juni nemen ze het op tegen Trinidad & Tobago, op maandag 12 juni tegen Mexico.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws