Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Heeft Club opvolger Engels al gevonden? “Kopbalsterk, goede lange bal en stevige inspeelpass”

Bjorn Engels juicht

Meteen na het binnenhalen van de tweede plaats liet Vincent Mannaert al even in zijn transferkaarten kijken. “Langs uitgaande zijde is het zaak van goed voorbereid te zijn voor wanneer er spelers vertrekken. Hetgeen wel te verwachten valt, want Izquierdo, Engels en Denswil staan al een tijdje in de belangstelling van clubs uit grotere competities. We weten waar we aan toe zijn”, klonk het toen tegenover Sporza. En dus anticipeerde Club alvast met het aantrekken van centrale verdedigers German Mera en Erhan Masovic.

Maar misschien loopt de opvolger van Engels in de eigen opleiding van Blauw-Zwart rond. Zo plaatste Anton Tanghe vorige maand zijn handtekening onder een eerste profcontract bij Club Brugge. “Dit is een nieuwe stap richting de eerste ploeg. Dit profcontract toont aan dat ze in mij geloven, maar ik wil niet te snel gaan. Volgend seizoen zal ik nog geen deel uitmaken van de A-kern. Alles op zijn tijd. Het is een blijk van vertrouwen dat Club met mij verder wil”, vertelt de 18-jarige Bruggeling aan De Krant van West-Vlaanderen.

Qua profiel vertoont Tanghe gelijkenissen met Engels. “Vroeger werd ik vaak als verdedigende middenvelder uitgespeeld, maar nu ik een rijtje achteruit schoof, merk ik dat die positie mij meer ligt. Dankzij mijn lengte verlies ik weinig kopbalduels. Ik beschik ook over een goede lange bal en heb het inzicht om een stevige inspeelpass te geven. Mijn werkpunten? Ik moet harder zijn in de duels en nog meer coachen. Het is de bedoeling dat ik een leidersfiguur word.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws