Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Heeft Club Brugge zijn eigen Landry Dimata beet?

Landry Dimata

VV Westkapelle mag als eersteprovincialer dan wel een makkelijk te bekampen tegenstander zijn voor Club Brugge, toch was het opvallend hoe de Brugse spelers zich massaal dubbel plooiden om zich in de kijker te spelen bij Ivan Leko. Zowel jong als oud. Zowel gevestigde waarden als nieuwkomers. 

Van de zeven zomertransfers tot dusver kregen Elton Acolatse, Jordi Vanlerberghe en Emmanuel Dennis 45 minuten speeltijd van Leko. Alle drie maakten ze op hun manier indruk bij de ruim 1.500 aanwezige supporters.

“Vanop rechts liet Elton Acolatse veel goeie dingen zien, waaronder al snel een knappe openingstreffer. Voor zijn directe tegenstander is het dan wel nog festivalseizoen, toch liet de Nederlander een goeie indruk”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. “Ook Jordi Vanlerberghe maakte zijn eerste minuten en liet daarin zien dat hij als middenvelder ook aanvallend iets kan bijdragen – ook hij scoorde uiteindelijk bij zijn vuurdoop.”

Waarde vertwintigdubbeld

De grootste uitblinker was echter de van Zorya Luhansk overgekomen Dennis. “Hij maakte de beste indruk. De kleine spits is niet alleen pijlsnel, maar liet met een knappe goal ook zien dat hij uiterst vaardig is.”

In Het Nieuwsblad durven ze zelfs al de vergelijking te maken met één van de absolute revelaties van afgelopen seizoen. “In de tweede helft was het aan de amper 19-jarige Nigeriaanse spits om zich in de kijker spelen. Tegen een evenwicht missende eersteprovincialer niet zo moeilijk natuurlijk, maar wel indicatief. Zo verscheen Landry Dimata exact één jaar geleden ook aan de oppervlakte bij KV Oostende.” De Kustboys betaalden vorige zomer 500.000 euro aan Standard voor het talent, dat onlangs voor meer dan 10 miljoen euro naar Wolfsburg verkaste.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws