Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Grote lof voor tacticus Leko: “Zelfs dan kan hij je nog verrassen”

Ivan Leko (trainer Club Brugge)

De trainerscarrière van Ivan Leko is als een komeet uit de startblokken geschoten. Na een valse start bij OH Leuven in 2014 had hij amper één seizoen bij Sint-Truiden nodig om Club Brugge te overtuigen om voor hem te kiezen als opvolger van Michel Preud’homme. Ook  op zijn collega’s maakte de Kroaat al een grote indruk.

In Het Laatste Nieuws steekt Ivan Vukomanovic, die samen met Leko de Pro Licence-cursus volgde, de loftrompet op. “Hij wil altijd nieuwe dingen proberen. Bij PAOK Saloniki heeft hij in het kader van zijn Pro Licence een jaar als assistent-trainer van zijn goede vriend Igor Tudor gewerkt. Die is ook voorstander van de Italiaanse aanpak met drie achteraan. Dan is Ivan niet bang om dat ook bij STVV uit te proberen”, aldus de ex-trainer van Standard.

“Hij durft, heeft lef. Hij is niet iemand die voor zekerheid zal kiezen. Zelfs als je denkt dat je weet wat hij gaat doen, kan hij je nog verrassen. Als hij bijvoorbeeld met een bepaald systeem drie wedstrijden op rij succes boekt, durft hij de vierde speeldag toch nog veranderen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws