Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ex-Club-speler rijdt met 2,2 promille tegen boom

Günther Vanaudenaerde veroordeeld tot een rijverbod en geldboete na 2,2 promille in bloed

Gewezen profvoetballer Günther Vanaudenaerde kent zijn straf na een accident waarbij hij te diep in het glas gekeken had. Onze 33-jarige ex-speler is veroordeeld tot een rijverbod van 45 dagen en een geldboete van 1.200 euro.

Vanaudenaerde raakte eind vorig jaar betrokken bij een ongeval in Hertsberge, een deelgemeente van Oostkamp. Naar verluidt viel hij achter het stuur in slaap, waardoor zijn voertuig van de weg raakte. Wonder boven wonder kwam de gewezen rechtsachter ongeschonden uit het ongeluk. “Ik besef maar al te goed dat ik veel geluk heb gehad”, klinkt het tegenover Het Nieuwsblad.

Omdat Vanaudenaerde 2,2 promille alcohol in zijn bloed had, werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Je mag immers maximaal 0,5 promille alcohol in je bloed hebben wanneer je een voertuig bestuurt.

De Brugse politierechter heeft hem nu een rijverbod van 45 dagen opgelegd, alsook een boete van 1.200 euro (waarvan 900 euro effectief). In 2005 debuteerde Vanaudenaerde onder Jan Ceulemans bij Club Brugge. Daarna speelde hij nog voor NEC, Westerlo, Oud-Heverlee Leuven, Antwerp en Sint-Eloois-Winkel Sport.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws