Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dury legt eerlijk uit waarom flirt met Club Brugge op een “njet” uitdraaide

Francky Dury (Zulte Waregem)

Francky Dury was lang dé topkandidaat om Michel Preud’homme op te volgen als hoofdtrainer van Club Brugge. Vooral algemeen manager Vincent Mannaert – die eerder al met de trainer van Zulte Waregem samenwerkte – voelde er wel wat voor om de 59-jarige coach naar Jan Breydel te halen. Uiteindelijk koos Dury echter voor een verlengd verblijf bij Essevee.

“Waarom het uiteindelijk niet zover gekomen is? Sommigen zouden oordelen dat dit het ideale moment was om een stap hogerop te zetten – er was de bekerwinst en de herfsttitel. Wel, ik denk niet op die manier. Tuurlijk was ik gecharmeerd door de interesse van Club, maar ik had niet de absolute drang om Zulte Waregem te verlaten”, aldus Dury in Het Laatste Nieuws.

Dat hij de stap niet zou aandurven, lacht hij weg. “Daar heeft het niets mee te maken. Denk je misschien dat de uitdaging hier klein is? Voor de buitenwereld kon ik eigenlijk geen goeie keuze maken. Bij vertrek zou ik een opportunist zijn, terwijl het mij nu zogezegd aan ambitie ontbreekt. De werkelijkheid is dat dit dossier zeer correct verlopen is. Toen Club zijn belangstelling liet blijken, heb ik meerdere gesprekken gevoerd met onze sterke man Tony Beeuwsaert. Hij heeft veel geïnvesteerd in de club – zonder hem was er misschien zelfs geen sprake meer van Zulte Waregem – en wilde me absoluut houden.”

En dus vond Dury dat hij het niet kon maken om zijn ploeg in de steek te laten. “Ik vond het niet het moment om cavalier seul te spelen. Of zo’n moment in de toekomst nog wel komt? Ach, als je goed werk levert, komen er altijd kansen – dat geldt niet alleen voor spelers, maar ook voor trainers. Maar nogmaals: het kon deze zomer echt niet.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws