Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Doet Club een goeie zaak door te kiezen voor Leko? Vandenbempt geeft zijn ongezouten mening

Peter Vandenbempt (analist) (3)

Club Brugge kan de zoektocht naar een nieuwe trainer achter zich laten. Met Ivan Leko wil Blauw-Zwart meer inzetten op de jeugd en tegelijkertijd modern voetbal op de mat brengen. Peter Vandenbempt laat zijn licht schijnen op de keuze van de vice-kampioen.

“De jonge, ambitieuze Leko was niet de eerste keuze”, opent de analist bij Sporza. “Maar hij maakte een heel goeie indruk in de gesprekken.” Daardoor verkoos het Brugse bestuur de 39-jarige Kroaat zelfs boven Felice Mazzu.

“Leko heeft wel een heel ander profiel dan Michel Preud’homme, die een internationaal gelouterde coach was. Het is ook een ander profiel dan dat waar ze eerst naar op zoek zijn gegaan. Nu kiest Club voor een jonge, onervaren trainer, maar wel een ambitieuze. Hij kent het huis en staat voor goed voetbal. Leko is een voetbalman, hoort men bij Club.”

Eerste uitdaging kan tellen

Toch heeft Vandenbempt ook zijn bedenkingen. “Het is zeker een gok, want bij OH Leuven heeft Leko het niet zo goed gedaan. Daar is de evaluatie niet goed geweest. Bij STVV daarentegen wel weer. Maar wel met een soort defensief voetbal, een beetje vanuit de reactie.”

“Het is toch een hele stap om van Sint-Truiden naar Brugge te gaan, waar de verwachtingen veel hoger liggen, waar Club Brugge eigenlijk straks als titelfavoriet aan het seizoen begint. Wat dat betreft, heeft Leko weliswaar als speler wel, maar als trainer toch nog helemaal geen ervaring. Club gaat hem natuurlijk steunen. Zijn eerste uitdaging is er één die kan tellen: Club Brugge doorheen de voorrondes van de Champions League naar de poulefase loodsen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws