Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Diaby heeft eindelijk nog eens goed nieuws, maar kan Club daar wel van profiteren?

Abdoulay Diaby vingertje

Neen, het was niet het seizoen van Abdoulay Diaby. De Brugse topschutter van weleer kwam door blessures niet verder dan 704 speelminuten en wist daarin niet één keer de weg naar doel te vinden. Desondanks kijkt onze aanvaller met opgeheven hoofd uit naar het nieuwe seizoen.

Op zaterdag 4 maart ging Club Brugge met 2-1 onderuit op het veld van KRC Genk en zag Blauw-Zwart tot overmaat van ramp Diaby voor de rest van het seizoen uitvallen. Intussen is hij echter aan de beterhand. “Ik ben bijna verlost van mijn buikspierletsel, het gaat de goede kant op. Nu is het vooral uitkijken naar de start van de voorbereiding, want de huidige campagne wil ik zo snel mogelijk vergeten. Het was er eentje vol kommer en kwel”, aldus Diaby op de officiële site.

Normaal gesproken is de Brugse spits een vaste klant bij de nationale ploeg, maar ook Mali kan nog niet op hem rekenen. “Een selectie zit er helemaal niet in”, beseft ook Diaby, die geen onnodige risico’s wil nemen. En dus kan hij nog even van zijn vakantie genieten. “Lekker relaxen bij mijn vrienden in Parijs zal tijdens de vakantieweken centraal staan om er nadien met volle moed en grote gedrevenheid tegenaan te gaan.”

Door de komst van Emmanuel Dennis – een gelijkaardig type – is het overigens niet zeker dat Diaby ook volgend seizoen nog op Jan Breydel vertoeft. Naast Dennis en Diaby zijn er immers ook nog Vossen, Wesley en Strandberg. Volgens Het Nieuwsblad heeft Diaby wel oren naar een nieuwe uitdaging, maar door zijn blessures en zwakke cijfers van afgelopen seizoen is het nog maar de vraag of er tijdens de zomermercato voldoende interesse voor hem is…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws