Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Deze 7 (!) spelers hebben geen toekomst meer bij Club Brugge’

Jan Breydelstadion

Club Brugge staat voor een erg drukke transferzomer. Zowel langs inkomende als uitgaande zijde wordt er heel wat beweging verwacht bij de Belgische vicekampioen. Enerzijds wil Blauw-Zwart zich zo snel mogelijk versterken met het oog op de derde voorronde van de Champions League, anderzijds moeten er knopen doorgehakt worden over de huidige spelerskern.

De kans is groot dat zowel José Izquierdo als Bjorn Engels de deur in Jan Breydel achter zich dichttrekken. Zij moeten niet weg, maar zijn vragende partij om andere oorden op te zoeken. Club wil wel 15 tot 18 miljoen euro voor zijn vleugelspits vangen, terwijl onze centrale verdediger zo’n 10 miljoen euro moet opleveren.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn er voorts 7 spelers die geen toekomst meer hebben bij Club. Huurlingen Valerijs Sabala, Jean-Charles Castelletto, Dylan Seys en Leandro Pereira zijn daarbij verwachte namen, maar ook Sébastien Bruzzese (interesse van KV Kortrijk) en Nikola Storm (wellicht opnieuw uitgeleend aan OHL) mogen beschikken. De meest opvallende naam is echter die van Brandon Mechele. Onder de vleugels van Ivan Leko reeg de centrale verdediger de goeie prestaties immers aan elkaar op Stayen.

Veel vraagtekens

De kans is bovendien groot dat er nóg enkele Club-spelers zullen verkassen. Tomás Pina wil weg, maar is er voor hem voldoende interesse? Verlengt Sander Coopman zijn contract bij Club en wordt hij opnieuw uitgeleend aan Zulte Waregem? Kan Ludovic Butelle leven met een rol als tweede keeper? Kloppen er nog ploegen aan voor Stefano Denswil of blijft hij nog een jaartje? Ziet Ivan Leko nog potentieel in Boli Bolingoli? En wat met aanvallers Abdoulay Diaby en Carlos Strandberg?

De volgende 24 spelers zouden wél op hun beide oren mogen slapen wat betreft een verlengd verblijf: Horvath, Teunckens, Poulain, Masovic, Mera, De Bock, Touba, Van Rhijn, Cools, Palacios, Simons, Vormer, Claudemir, Vanaken, Immers, Osei-Berkoe, Limbombe, Acolatse, Rotariu, Refaelov, Vlietinck, Vossen, Wesley en Dennis.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws