Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-icoon verrassend ontslagen: “Ik ben enorm ontgoocheld, vorig jaar liet ik ManU nog links liggen”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

De aanstelling van Ivan Leko bij Club Brugge is niet zonder gevolgen. Zo krijgt de trainersstaf een grondige make-over. Na Michel Preud’homme en Philippe Clement zal ook T3 Stephan Van der Heyden niet langer op de bank zitten bij Club Brugge. Zij het noodgedwongen. De Waaslander, die in de jaren negentig vijf jaar voor Club uitkwam en in 2011 terugkeerde als scout/linietrainer en twee jaar later assistent werd, kreeg enkele dagen geleden te horen dat Blauw-Zwart de samenwerking enigszins verrassend stopzet.

Zoals vorig weekend al aangegeven, is de kans groot dat T2 Patrick Van Kets en video-analist/T3 Edward Still in het kielzog van Leko Sint-Truiden verlaten en naar Jan Breydel trekken. Aanvankelijk meldde Het Laatste Nieuws dat physical coach Renaat Philippaerts en T3 Stephan Van der Heyden gewoon op post mochten blijven, maar laatstgenoemde krijgt nu de bons. En dat kwam hard aan.

“Vooral de manier waarop”, klinkt het. “Telefonisch en ook nog eens zo laat. Blijkbaar hadden ze het al langer besloten, maar wachten ze dan tot vlak voor het nieuwe seizoen, op een moment dat veel clubs hun technische staf al rond hebben. En zeggen dat ik vorig jaar voor Club nog een job bij Manchester United liet liggen als scout in België.”

Van der Heyden speelde 130 wedstrijden voor Blauw-Zwart en werkte na zijn carrière al 6 jaar voor Club. “Vijf seizoenen lang heb ik dag en nacht alles gegeven en dan dit. Ik ben enorm ontgoocheld dat ik zomaar als een nummer behandeld wordt. Bedroevend voor een topclub. Ik wens Club en Ivan Leko voor de rest alle succes. Ik ga dit nu laten bezinken, maar ik ben ervan overtuigd dat ik wel snel iets anders zal hebben.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws