Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club Brugge plukt na Leko nog 2 pionnen weg bij Sint-Truiden’

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge stelde donderdagavond Ivan Leko officieel voor als opvolger van Michel Preud’homme. Aangezien Philippe Clement zijn kans krijgt als T1 bij Waasland-Beveren, is het nu zaak om de positie van assistent-coach in te vullen. Al lijkt dat slechts een kwestie van tijd.

Als het van onze kersverse coach afhangt, zal ook Patrick Van Kets Sint-Truiden inruilen voor Club Brugge. Van Kets was in het verleden vier jaar beloftentrainer van Standard en afgelopen seizoen T2 onder Leko bij STVV. Hoewel Blauw-Zwart ook voor hem een transferprijs zal moeten betalen, is de kans volgens Het Laatste Nieuws groot dat de 39-jarige Kroaat eerstdaags zijn zin krijgt.

Van Kets is momenteel op vakantie in Frankrijk en hoorde nog niets van Club Brugge of STVV. Leko nam wél al contact op. “Ik weet niet wat er met mij zal gebeuren. Normaal gezien blijf ik tot 20 juni op Corsica. Maar als dat moet, ben ik snel thuis. Ik wacht af. Ik was verrast door het nieuws, maar ik ben niet verbaasd dat een topclub als Club Brugge Leko contacteert. Ik ben al veel trainers tegengekomen, je voelt aan alles dat Leko een topper is. Ook als ik niet zijn T2 word, gun ik hem dit avontuur”, aldus Van Kets tegenover Het Nieuwsblad.

Ook de naam van Rudi Cossey zou de ronde doen als potentiële assistent-coach, maar zijn kansen op een Blauw-Zwart avontuur zijn een stuk kleiner. Cossey is overigens eveneens in beeld bij Antwerp, in het geval dat Peter Maes trainer wordt op de Bosuil. Tot slot zou ook Edward Still in het kielzog van Leko naar Jan Breydel trekken. Still was afgelopen seizoen de Truiense videoanalist en moet de leemte opvullen die Stan Van den Buijs naliet. T3 Stephan Van der Heyden en physical coach Renaat Philippaerts blijven gewoon op post. Laatstgenoemde kon mee met Clement naar Waasland-Beveren, maar bedankte vriendelijk.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws