Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse zomertransfers helpen Club aan monsterscore in eerste oefenmatch

Acolatse, Cools en Leko

Zaterdagavond heeft Club Brugge zijn eerste oefenmatch in aanloop naar voetbalseizoen 2017-2018 afgewerkt. Blauw-Zwart kwam nooit in de problemen tegen VV Westkapelle en won eenvoudig met 0-9! Van de zeven nieuwkomers ontbraken enkel German Mera en Marvelous Nakamba. Zij sluiten normaal gesproken volgende week aan bij de Brugse kern.

Op het Sportcomplex Molenhoek in Knokke-Heist speelde Club Brugge voor het eerst een vriendschappelijke wedstrijd tegen VV Westkapelle, dat vorig seizoen als vijfde eindigde in eerste provinciale. Trainer Ivan Leko stuurde in de eerste helft de volgende 11 namen tussen de lijnen: Butelle, Cools, Poulain, Denswil, Touba, Claudemir, Vormer, Vanaken, Osei-Berkoe, Vossen en Acolatse.

Er was nog maar net afgetrapt of nieuwkomer Acolatse – die transfervrij overkwam van Westerlo – had het openingsdoelpunt al op zijn naam staan. Op het kwartier was het Cools die de score verdubbelde. Voor de thuisploeg ging het allemaal een beetje te snel en dus waren een resem Blauw-Zwarte doelpunten een logisch gevolg.

Vanaken tekende voor de 0-3 op hoekschop en ook Club-belofte Osei-Berkoe mocht juichen. Even voor het rustsignaal was het een dribbelende Cools die met zijn tweede van de avond de 0-5 op het scorebord schoot.

Nieuwe ploeg, nog meer goals

In de tweede helft stuurde Leko een volledig nieuw elftal – met nota bene maar liefst 9 Belgen – de wei in: Teunckens, Palacios, Mechele, Lemoine, De Bock, Simons, Vanlerberghe, Lynen, Vlietinck, Dennis en Limbombe.

Na de pauze was het Vlietinck – die voortaan als een volwaardige A-kern-speler wordt beschouwd – die de 0-6 voor zijn rekening nam. Aanwinst Dennis liet zich eveneens opmerken en schoot de 0-7 tegen de touwen. Ook De Bock pikte zijn doelpuntje mee.

Het slotakkoord was voor Vanlerberghe, die zijn debuut bekroonde met een goal vanuit de tweede lijn: 0-9! Bekijk hier de beelden van de goals en de knappe redding van Teunckens. Op woensdag 23 juni staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Om 19 uur neemt Club het dan op in en tegen KSV Oudenaarde.

Grote rugnummers die voldoen aan Europese normen voor EL en CL

Matchfeiten

0-1 Acolatse 2′
0-2 Cools 17′
0-3 Vanaken 24′
0-4 Osei-Berkoe 28′
0-5 Cools 43′
0-6 Vlietinck 50′
0-7 Dennis 71′
0-8 De Bock 84′
0-9 Vanlerberghe 89′

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws