Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Belofte van Club Brugge krijgt promotie en rugnummer van Thomas Meunier

Leko en Vlietinck

Club Brugge haalde met Ivan Leko een trainer in huis die graag met de jeugd werkt. Dat bewees de 39-jarige Kroaat al bij Sint-Truiden. Ook bij Blauw-Zwart zal onze nieuwe coach jong talent kansen geven. 

“Het ideale scenario is binnen enkele weken een kern te hebben van 22 of 23 veldspelers en 3 keepers. Maar het is ook belangrijk om de jeugd te tonen dat – als je kwaliteit en de juiste mentaliteit hebt – er hier mogelijkheid is om door te groeien”, vertelde Leko onlangs in HLN.

Naar goede gewoonte verschenen er maandag heel wat beloften op de eerste training van Club Brugge. Zo mochten Jens Teunckens, Nick Shinton, Laurent Lemoine, Niels Verburgh, Senne Lynen, Joel Ito, Terry Osei-Berkoe en Thibault Vlietinck opdraven op het oefenveld. Laatstgenoemde behoort echter niet langer tot de ploeg van Sven Vermant.

Volwaardige A-kernspeler

De Brugse beloften die meetrainen met de grote jongens krijgen aparte nummers, waaraan een ‘B’ wordt toegevoegd. Op de trainingsoutfit van Vlietinck prijkt echter het ‘vaste’ nummer 19, dat hij erft van Thomas Meunier.

Volgens Guillaume Maebe, die Club Brugge volgt voor Het Nieuwsblad, wordt de flankaanvaller voortaan als volwaardig lid van de A-kern beschouwd. Vlietinck behoorde vorig seizoen vaak tot de selectie voor de eerste ploeg, maar speelminuten vergaarde hij enkel tegen Sporting Charleroi (1′) en Westerlo (10′).

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws