Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Anthuenis weet hoe Leko gebrek aan ervaring kan ombuigen in een voordeel

Aimé Anthuenis (analist)

Criticasters roepen na de aanstelling van Ivan Leko dat de 39-jarige Kroaat te weinig ervaring heeft om een topclub als Club Brugge te kunnen leiden. Vorige zomer deed Anderlecht met René Weiler nochtans een gelijkaardige zet. Wat denkt de ‘oude stempel’ daarvan?

Volgens Aimé Anthuenis is een gebrek aan ervaring niet per definitie negatief. “Het kan zelfs een extra stimulans geven. Een jonge trainer brengt altijd schwung mee. Zeker als hij, zoals Leko, al heeft laten zien dat hij een aanhanger is van positief en aanvallend voetbal. Ik heb als trainer Leko nog meegemaakt bij Beerschot (seizoen 2008-2009, nvdr). Toen al was hij enorm geïnteresseerd in tactiek en analyses. En hij heeft veel meegemaakt als speler.”

Henk Houwaart sluit zich bij Anthuenis aan, maar maakt één kanttekening. “Het is een enorm voordeel dat die jongen al vier, vijf seizoenen voor Club heeft gespeeld. De fans zullen achter hem staan. Al zal hij metéén resultaten moeten halen. De druk zal veel groter zijn. Voor de dug-out staan op Stayen of in Jan Breydel, da’s andere koek”, oordeelt hij in HLN.

Ariël Jacobs merkt dan weer op dat er áltijd wel kritiek zal zijn. “Over elke aanstelling van een trainer valt wel een tegenargument te geven. Is hij jong? Dan heeft hij te weinig ervaring. Is hij oud? Dan is zijn stijl te oubollig.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws