Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Als Club Dury in de toekomst als coach wil, zal het waanzinnige afkoopsom op tafel moeten leggen

Francky Dury (Zulte Waregem)

In de zoektocht naar een opvolger voor Michel Preud’homme werd Club Brugge nadrukkelijk gelinkt aan Francky Dury. Vooral algemeen manager Vincent Mannaert – die eerder al met de trainer van Zulte Waregem samenwerkte – voelde er wel wat voor om de 59-jarige coach naar Jan Breydel te halen. 

Uiteindelijk werd het Ivan Leko. Maar zelfs als de 39-jarige Kroaat straks lang aanblijft als T1, is het in de toekomst niet ondenkbaar dat Dury nogmaals tot de mogelijke kandidaten behoort.

Mocht het ooit zover komen, dan zal Club wel serieus in de buidel moeten tasten. De afkoopsom in Dury’s contract – dat nog loopt tot 2024 – bedraagt namelijk 3,3 miljoen euro. Ze neemt wel af naarmate het einde van de overeenkomst nadert. Ter vergelijking: Club betaalde tussen de 650.000 en 700.000 euro om Leko bij Sint-Truiden weg te plukken.

In een interview met Het Laatste Nieuws bevestigt de coach van Essevee de genoemde cijfers. “En ik kan begrijpen dat dat bedrag geïnteresseerde clubs afschrikt”, voegt Dury eraan toe.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws