Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

AA Gent wordt op de vingers getikt: “Wat is daar het nut van?”

Hein Vanhaezebrouck (Club Brugge - AA Gent)

Begin april waarschuwde Michel Louwagie de Belgische topclubs voor de agressieve aanwervingspolitiek die de Buffalo’s voortaan hanteren bij jeugdspelertjes. “Club Brugge en Anderlecht hebben jaren bij ons gepikt, nu pikken we terug. We laten niet meer over ons heen lopen, ze moeten rekening houden met ons. Sinds dit seizoen gaan we heel agressief tewerk”, klonk het toen. En zo geschiedde. 

Zo werden onder meer de veelbelovende talenten Franck en Stanis Idumbo-Mazembo overhaald om de jeugdopleiding van Club Brugge in te ruilen voor een avontuur in de Ghelamco Arena. En zij waren lang niet de enigen die benaderd werden. De aangeboden tekenpremies lopen daarbij op tot 50.000 euro en meer. “Wij stellen vast dat andere clubs financiële motieven prioritair maken”, klonk de reactie van Blauw-Zwart.

Een kwalijke evolutie die de Pro League halt wil toeroepen. Zo wil Pierre François, de CEO van de Pro League, een debat voeren over de vele binnenlandse transfers van jeugdspelers. “Iedereen pikt bij iedereen: wat is daar het nut van? Anderlecht kocht enkele jaren terug ook veel jongeren, maar is daarvan terug­gekeerd. Omdat het geld op is? Of omdat het niet werkt?”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Daarnaast ging de Pro League bij de FIFA aankloppen om de opleidingsvergoeding op te trekken van 10.000 tot 90.000 euro en wil het dat een eerste semiprofcontract vanaf 15 jaar al mogelijk is. Tot slot is de kans reëel dat de beloften van Club Brugge straks in 1B zullen aantreden.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws