Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

AA Gent verandert het geweer van schouder: Vanhaezebrouck daagt Club Brugge nú al uit

Hein Vanhaezebrouck (Club Brugge - AA Gent) (2)

AA Gent rolde zowel tijdens de wintermercato als deze zomer al serieus met de spierballen op de transfermarkt. Kalinic, Kubo, Kalu, Sylla, Andrijasevic, Marcq… In totaal goed voor ruim 20 miljoen euro aan uitgaven op een half jaar tijd. Gevolg: de Buffalo’s kunnen niet langer als underdog het seizoen aanvatten. En dat heeft Hein Vanhaezebrouck begrepen.

De voorbije jaren klonk het in de Ghelamco Arena tot vervelens toe dat Play-Off 1 en daarna een Europees ticket de ambitie was van AA Gent. Top drie was de hoogste ambitie die werd uitgesproken, een impliciete acceptatie van de historische superioriteit van Club Brugge en Anderlecht. De Buffalo’s zijn echter ‘stouter’ geworden.

“Ik zou liegen als ik zou zeggen dat we niet gaan proberen om de Champions League te halen”, bekent Vanhaezebrouck aan Het Nieuwsblad. “De doelstelling is Europees voetbal, maar onze ambitie ligt hoger: de eerste of de tweede plaats en dus een ticket voor de Champions League of de Champions League-voorronde.”

Zijn buikgevoel zei blijkbaar al jarenlang Club Brugge

“Makkelijk wordt dat niet. Met Genk en Standard heb je twee ploegen die in hun recente geschiedenis kampioen werden en dit seizoen geen belasting van Europees voetbal hebben. Het betekent ook dat we één van de twee toppers, Club Brugge of Anderlecht, achter ons moeten laten. Met Genk erbij hebben al vier clubs de ambitie uitgesproken om bij de eerste drie te eindigen. Er zal dus minstens één iemand naast vallen. We gaan er alles aan doen om te vermijden dat wij dat zijn.”

Ondanks het feit dat AA Gent zichzelf nu een echte topclub waant, slaagde het er niet in om toptargets Sven Kums en Jordi Vanlerberghe binnen te halen. “We hebben een poging gedaan bij Kums, maar hebben de strijd verloren van Anderlecht. Aan Vanlerberghe hebben we ook een voorstel gedaan, maar het buikgevoel van die jongen zei blijkbaar al jarenlang Club Brugge”, besluit Vanhaezebrouck.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws