Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Zwaarste tackle van de laatste jaren, in slechtste geval schakelt Club een advocaat in”

Zwaarste tackle die we de laatste jaren gezien hebben, in slechtste geval had Club advocaat ingeschakeld

Henrik Dalsgaard – nota bene een speler waarnaar Club onlangs nog informeerde – heeft zich met zijn drieste tackle op Ruud Vormer niet populair gemaakt bij de Brugse aanhang. Ook de analisten zijn het erover eens dat de 27-jarige Deen over de schreef ging. Alexandre Boucaut floot echter niet eens een fout.

Voor Jan Ceulemans was het nochtans duidelijk. “Dalsgaard heeft geluk dat hij de bal nog raakt, maar zo’n tackle moet 100% zeker bestraft worden met een rode kaart.”

Aad de Mos was niet te spreken over de ‘aanslag’ op onze middenvelder. “Als deze tackle een beenbreuk had opgeleverd, dan had Vormer nooit meer kunnen voetballen. In dat geval had Vormer of Club een advocaat ingeschakeld, want dit is de zwaarste tackle die we de laatste jaren gezien hebben. Ik kan me nog eentje herinneren van Witsel (op Wasilewski, nvdr), maar dit had ook zo kunnen aflopen.”

De Nederlandse analist begreep dan ook niets van de beslissing van Boucaut om geen kaart te trekken. “Dit was dubbel rood. Hij wilde Vormer blesseren. Het gaat om de intentie en de manier waarop hij zijn aanloop neemt. Dit was zoals je een bommetje maakt in een zwembad”, klinkt het in Stadion.

Herbekijk de tackle van Dalsgaard op Vormer

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws