Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Zo ver ging AA Gent om jeugdspelers bij Club Brugge weg te kapen

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

AA Gent wil op het vlak van jeugdwerking voortaan meedoen met de grote jongens en stuurde onlangs een duidelijke waarschuwing richting Club Brugge en Anderlecht. “We gaan een agressief rekruteringsbeleid voeren en niet meer over ons heen laten lopen”, aldus Michel Louwagie. Zo plukte AA Gent onlangs nog de talentvolle Franck (14) en Stanis (11) Idumbo-Mazembo weg uit Jan Breydel. En de Buffalo’s tasten daarvoor diep in de buidel.

“Een tekenpremie van 50.000 euro? Dat kan, ja”, bekent de algemeen manager van AA Gent. “Wij moeten mee in dat verhaal – in het buitenland spreken we over tekenpremies van honderdduizenden euro’s, hé. Kijk, als je een niet EU-speler haalt, moet je daar minstens 80.000 euro per jaar voor uittrekken. Pak je er vijf, dan zit je aan 400.000 euro. Daarmee kun je al veel doen.”

Een tactiek waarvan ze in de Ghelamco Arena hopen dat die zijn vruchten afwerpt op termijn. “Ik betaal liever 900.000 euro aan een speler uit de A-kern dan 1 miljoen. Die overige honderdduizend gebruik ik dan voor de jeugd. Het maakt dat jongens hier vandaag meer kunnen verdienen dan in Anderlecht of Club Brugge. We moeten niet langer onderdoen”, besluit Louwagie in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws