Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Wordt Ethan Horvath na 180 minuten al beloond voor zijn goeie prestaties?

Ethan Horvath (Club Brugge - Anderlecht)

Door de mindere vorm van Ludovic Butelle dropte Michel Preud’homme op verplaatsing bij Charleroi Ethan Horvath in de basis. Op een misverstand bij de goal van David Pollet na, liet de 21-jarige Amerikaan mooie dingen zien. Afgelopen weekend tegen Anderlecht kon er gediscussieerd worden over zijn aandeel in de vrijschopgoal van Sofiane Hanni, maar voor het overige opnieuw puik keeperswerk.

De veelbelovende Horvath lijkt dan ook klaar om volgend seizoen eerste doelman te worden op Jan Breydel. Mogelijk wordt hij echter al eerder beloond voor zijn twee eerste wedstrijden in Blauw-Zwarte loondienst.

Zo weet Goal.com dat Horvath mag hopen op een nieuwe selectie bij de nationale ploeg van de VS. Vorig jaar in oktober – toen nog vaste waarde bij het Noorse Molde – versierde de jonge Amerikaan zijn eerste cap. Intussen verdween hij even uit beeld, maar zijn recente goeie prestaties in combinatie met de blessure van alternatief Nick Rimando (Real Salt Lake) geven de selectiekansen van de Brugse goalie een flinke boost.

Opmerkelijk: bondscoach Bruce Arena riep in het laatste jaar alleen al maar liefst 11 verschillende doelwachters op. Tim Howard – je weet wel, de man met baard die de Rode Duivels zo liet afzien op het WK in 2014 – is nog altijd de nummer één. Al is het 38-jarige sluitstuk van MLS-team Colorado Rapids op zijn retour.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws