Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

(VIDEO) – Vanhaezebrouck laat zich van zijn kleinste kant zien tijdens ‘afscheidswoord’ MPH

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

Club Brugge won op de slotspeeldag met 2-1 van AA Gent. Na afloop stonden Michel Preud’homme en Hein Vanhaezebrouck de schrijvende pers te woord. 

Officieel wilde hij het nog niet bevestigen, maar quasi niemand twijfelt er nog aan dat MPH de deur in Jan Breydel straks achter zich dichttrekt. Tegenover RTBF was de Luikenaar zelfs opvallend openhartig: “Als ik voor een tijdje stop, wil dat nog niet zeggen dat mijn afscheid definitief is. Dat betekent gewoon dat ik rust neem na 40 jaar aan de top als speler én trainer, altijd onder druk. Als ik nu stop, kan dat dus definitief zijn, maar misschien ook niet. Een mens heeft steun nodig. Ik heb er veel gekregen binnen de club. Ik heb er veel gekregen van mijn partner en mijn kinderen. Ik heb veel gereisd en ben er niet vaak geweest voor hen. Mijn kinderen aanvaarden dat. Nu kan ik misschien wat meer tijd voor hen maken.”

Tijdens zijn wellicht laatste persconferentie maakte Preud’homme de balans op van 3 seizoenen Blauw-Zwart. “Van de drie beste Belgische clubs kan Club Brugge de afgelopen drie jaar de beste resultaten voorleggen. AA Gent eindigde eerste, derde en nog eens derde. Anderlecht derde, tweede en eerste. En wij waren tweede, eerste en tweede. Daarnaast hebben we ook twee bekerfinales gespeeld.” Vanhaezebrouck onderbrak hem echter tot twee keer toe met de woorden: “En de Champions League… En de Champions League…”

Opnieuw een topclub

Daarmee verwees de coach van AA Gent vanzelfsprekend naar de 0 op 18 op het kampioenenbal eerder dit seizoen. Een verwijzing die eerder ook het officiële Twitter-account van de Buffalo’s al maakte. MPH kon de sneer maar matig appreciëren en reageerde als volgt: “Ja, jij bent beter dan ik wat dat betreft.” AA Gent schopte het vorig seizoen tot de achtste finales van de Champions League en bereikte dit seizoen de achtste finales van de Europa League.

Later op de persconferentie probeerde Vanhaezebrouck de plooien terug glad te strijken. “Of ik Michel ga missen moest hij stoppen? Zeker. Ik denk dat we veel respect hebben voor elkaar en de andere steeds tot het uiterste pushen. We halen het maximum uit onze teams en dat zie je in de resultaten. De afgelopen jaren waren Club Brugge en AA Gent telkens top. Michel heeft ook gelijk: Club Brugge heeft de afgelopen drie jaar de beste scores gehaald. Maar ik denk dat wij ook niet ontevreden mogen zijn met onze resultaten. Veel concurrenten die een titel op hun palmares hebben dromen ervan om drie jaar op rij bij de eerste drie te raken.”

Vanhaezebrouck onderbreekt MPH (vanaf 3’20”)

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws