Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

(VIDEO) – Horvath zorgt bij debuut meteen voor vreemdste goal van dit seizoen

Ethan Horvath zorgt er met flater voor dat Charleroi-aanvaller David Pollet kan profiteren

Ethan Horvath maakt vandaag zijn officiële debuut voor Club Brugge. De 21-jarige doelman is zo de eerste Amerikaan ooit in 125 jaar Blauw-Zwart. En zijn debuut zal hij ongetwijfeld niet snel vergeten.

In een eerste helft zonder veel kansen was het José Izquierdo die Club net voor de rust op voorsprong trapte. Na de pauze stonden de bordjes echter al snel weer gelijk. Vooral de manier waarop dat gebeurde, was hoogst opmerkelijk.

Horvath – die nog nauwelijks werk had moeten opknappen – had de bal klemvast, maar maakte vervolgens een grote inschattingsfout. Hij legde één hand op de bal, alsof hij dacht dat er een fout of buitenspel gefloten was. Dat was echter buiten David Pollet gerekend. De spits van de Carolo’s nam het geschenk in dank aan.

From zero to hero

Nauwelijks een minuut later was het opnieuw Izquierdo die Club op een 1-2 voorsprong trapte. Mooi beeld toen: Claudemir ging nadrukkelijk met Horvath vieren. Even later herstelde het Brugse sluitstuk van zijn opdoffer met prima reddingen op schoten van Hendrickx en Bedia. De hattrick van onze Gouden Schoen was overigens op assist van… Jawel, Horvath! Iets wat de Blauw-Zwarte aanhang ten zeerste kon appreciëren.

Na afloop verklaarde Michel Preud’homme hoe de blunder van Horvath precies tot stand kwam. In ieder geval: het is je helemaal vergeven Ethan!

Horvath ziet Pollet van achter zijn rug opduiken

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws