Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verheyen laat zijn licht schijnen op Ethan Horvath

Ethan Horvath (Club Brugge - Anderlecht)

Michel Preud’homme dropte Ethan Horvath twee weken geleden in de basis bij Club Brugge. De 21-jarige Amerikaan heeft intussen een overwinning tegen Charleroi (1-3), een gelijkspel tegen Anderlecht (1-1) en een nederlaag tegen KV Oostende (2-1) op de teller staan bij Blauw-Zwart. Gert Verheyen analyseert.

“Of Horvath mij kan bekoren? Ik vind het zeker en vast een moderne keeper met een mooi profiel. Hij is groot, slank, soepel en gaat gemakkelijk tegen de grond. Dat ziet er dus allemaal goed uit”, opent ons Club-icoon.

“Maar als je heel streng bent, dan moet je ook zeggen dat hij in de fout ging tegen Charleroi. Omdat hij een fluitsignaal hoorde, is het moeilijk om te zeggen of dat een beoordelingsfout was. Maar goed, het is wel een fout als je zo’n goal binnenkrijgt. En die vrije trap van Hanni afgelopen zondag, dat is de hoek waar je hoort te staan als doelman. Daar de bal binnenkrijgen, is eigenlijk ook een fout.”

Al bij al is de balans voor Verheyen echter positief. “Foutloos was hij zeker niet in die eerste wedstrijden, maar tegelijkertijd heeft hij wel een goeie indruk nagelaten met andere puike reddingen. En hij heeft natuurlijk de penalty van Tielemans gestopt. Dus voor de toekomst ziet het er goed uit. Al zal hij nog moeten bevestigen. Maar daarvoor is het goed dat hij nu al wel wat kansen krijgt, zodat hij volgend seizoen toch het gevoel heeft dat hij al onder de lat gestaan heeft”, klinkt het voor de camera’s van PlaySports.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws