Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verheyen geeft Club Brugge transferadvies: “Elke topclub kan zo’n profiel gebruiken”

Gert Verheyen (analist)

Het is Club Brugge menens om zich tijdens de huidige zomermercato aanzienlijk te versterken. Met Mera, Masovic, Acolatse en Dennis heeft Blauw-Zwart zich al verzekerd van vier nieuwkomers, maar ook Jordi Vanlerberghe staat hoog op het verlanglijstje. Gert Verheyen, die de speler van KV Mechelen mee kneedde als trainer van de nationale jeugd, vindt een overgang naar Jan Breydel een goed idee.

“Dat Club hem wil, is niet meer dan logisch”, opent Verheyen in Het Nieuwsblad. “Jordi is gewoon een goeie, jonge, Belgische speler. Hij is altijd een atleet geweest en intussen is hij een stuk sterker en gebruikt hij zijn lichaam ook veel beter. Jordi heeft grote stappen gezet. En hij heeft nog een grote troef: zijn polyvalentie.” Zo kan Vanlerberghe centraal achterin, maar ook als verdedigende middenvelder uit de voeten.

“Als hij op het middenveld speelt, is dat toch een surplus”, oordeelt ons Club-icoon. “Tegen Standard (in Play-off 2, nvdr) kwam hij in de buurt van de zestien en trapte hij de bal heerlijk binnen. Iemand die zoiets kan, zou ik zo dicht mogelijk bij het vijandelijke doel posteren. Maar als ze hem bij Club liever achterin uitspelen, tja… Waarom niet? Ook op stilstaande fases kan hij scoren, zoals Engels dat doet.”

Heel wat Club-fans vragen zich af of Vanlerberghe basismateriaal is voor de uittredende landskampioen. “Zich aanpassen aan de club zou geen probleem mogen zijn, want van een vedettenkleedkamer is geen sprake. Maar meteen titularis worden bij een topclub, daarvoor is het allicht nog te vroeg. Al weet je nooit dat hij van de nieuwe trainer zijn kans krijgt. Zijn mentaliteit is alleszins top. Mij hoor je dan ook niet zeggen dat hij nog een jaar in Mechelen moet blijven. Aangezien hij zich ook financieel zal kunnen verbeteren, hebben we dat recht niet.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws