Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanhaezebrouck houdt zijn hart vast voor Club-fans en haalt uit naar Brugse verdediger

Hein Vanhaezebrouck (Club Brugge - AA Gent) (2)

Een Club Brugge – AA Gent is de laatste jaren áltijd beladen en die strijd zal er met een Champions League ticket als inzet niet minder op worden. Dat beseft ook Hein Vanhaezebrouck, die van de gelegenheid gebruikmaakt om hier en daar nog even naar Blauw-Zwart te sneren. 

Eerst en vooral vreest de coach van de Buffalo’s het Brugse publiek. “Als je de omstandigheden van de heenwedstrijd in de Ghelamco Arena kent, dan houd ik mijn hart vast voor wat er in Brugge gaat gebeuren. Ik heb de match van Club tegen Anderlecht ook gevolgd en… Ja, we zullen zien hé”, klinkt het in Stadion.

Vanhaezebrouck verwacht zich hoe dan ook aan een heksenketel. “Ik hoop dat de druk die het publiek van Club zal zetten – het is daarvoor gekend -, net hetzelfde effect zal hebben als onze druk in de heenmatch: géén. Wij hadden toen een uur met een man meer moeten staan, in plaats van omgekeerd, maar onze fans hadden totaal geen invloed op de beslissingen van de ref.”

De braafste mens ter wereld

Diezelfde ref, Bart Vertenten, neemt ook deze Slag om Vlaanderen voor zijn rekening. “Of ik een fellere match verwacht dan in Gent? Dat kan gewoon niet. Of Club moet vier fouten maken in de eerste 90 seconden. Wij gaan dat in elk geval niet doen.” Nana Asare zorgde in de beginfase nochtans voor een bloedende Laurens De Bock. “Dat was na die anderhalve minuut. Nana – de braafste mens ter wereld – gaf als kapitein een signaal. ‘Het mocht stoppen’, want al na twintig seconden had Ricardo van Rhijn los op Simon geschopt.”

“Wetende dat de scheidsrechters in het begin toch alles laten passeren. Drie keer was het ‘paf, paf, paf’. Maar wat Asare deed, ging niet uit van ons. Bij ons is niets georkestreerd – wij focussen op het voetbal. Vraag het aan mijn spelers. Ik zit zo niet in elkaar. Ik ga hen nooit vragen om die of die aan te pakken. Ik moet mijn kinesisten zelfs wakker schudden om ze te doen reageren. Donderdag moesten ze het veld op en gingen die van Zulte Waregem vier keer zo rap”, besluit Vanhaezebrouck in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws