Vandenbempt wijst met de vinger naar Brugse lieveling: “Zuur, denigrerend en misplaatst”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

Club Brugge is er zondagavond niet in geslaagd om de titelstrijd nieuw leven in te blazen. De hele Blauw-Zwarte familie had zijn beste beentje voorgezet, maar verder dan een 1-1 gelijkspel geraakte Blauw-Zwart niet. Peter Vandenbempt analyseert.

“Iedereen heeft er alles aan gedaan, Club heeft de wedstrijd gespeeld die het moest spelen”, opent Vandenbempt bij Radio 1. “Vroeg op achterstand komen is een slecht idee tegen Anderlecht, dan kan Anderlecht helemaal zijn spel spelen. Club was verzorgd en geduldig, maar tegen dit Anderlecht creëer je gewoon heel moeilijk kansen.”

Daarnaast zag de analist dat enkele Brugse sterkhouders niet hun beste niveau haalden. “Er was wat te weinig kwaliteit. Izquierdo speelde niet zijn beste wedstrijd en de balcirculatie was niet snel genoeg. Dat moet je de paar momenten grijpen. Bovendien was Club kwetsbaar op tegenaanvallen.”

Misplaatste reacties

Vandenbempt begrijpt dan ook de frustratie op Jan Breydel. “Club heeft een enorme kans op de tweede opeenvolgende titel laten liggen, want dat had zomaar gekund. Anderlecht was niet ongenaakbaar. Club hoefde dit seizoen niet zo goed te zijn als vorig jaar, maar het heeft het zelf laten liggen en zichzelf in nesten gewerkt door vaak slap te starten. Ze hadden ook veel blessures, maar die zijn er bij andere clubs ook.”

Tot slot richt de analist zich tot Ruud Vormer, die zich na de match vragen stelde bij de verdedigende houding van Anderlecht. “De zure, denigrerende reacties na de match van onder meer Ruud Vormer vond ik misplaatst. Ik herinner me dat Club zelf al daarom werd bekritiseerd na een gewonnen match tegen AA Gent, toen zei hij: ‘als we maar winnen’. Club moet de oorzaak bij zichzelf zoeken.” Anderzijds was Vandenbempt ook niet mals voor de onbeschofte Teodorczyk en de uit zijn rol gevallen René Weiler.

Laaste nieuws

Marc Degryse gelooft in de kwalificatie van Club Brugge

Club Brugge maakt zeker een kans om door te stoten naar de achtste finales van de Europa League. Het moet dan...

“Krmencik is plan B tegen Manchester”

Na drie opeenvolgende wedstrijden in de basis dreigt ­Michael Krmencik tegen Manchester United op de bank te beginnen, aldus Het Nieuwsblad. En...

Kristof Terreur: “United is niet meer wat het geweest is”

Manchester United is nog altijd een ronkende naam op de affiche van de Europa League, maar het is bijlange niet meer de...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Marc Degryse gelooft in de kwalificatie van Club Brugge

Club Brugge maakt zeker een kans om door te stoten naar de achtste finales van de Europa League. Het moet dan...

“Krmencik is plan B tegen Manchester”

Na drie opeenvolgende wedstrijden in de basis dreigt ­Michael Krmencik tegen Manchester United op de bank te beginnen, aldus Het Nieuwsblad. En...

Kristof Terreur: “United is niet meer wat het geweest is”

Manchester United is nog altijd een ronkende naam op de affiche van de Europa League, maar het is bijlange niet meer de...

Simon Mignolet: “Tegen Manchester spelen we een andere match”

Simon Mignolet hield geen clean sheet over aan de match tegen Waasland-Beveren, maar dat deerde de goalie niet. De drie punten...