Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt voorspelt Club Brugge – Anderlecht: “Zijn afwezigheid is een serieuze aderlating”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

Zondagavond om 18 uur belooft er elektriciteit in de lucht te hagen in het Jan Breydelstadion. Dan neemt Club Brugge het in eigen huis immers op tegen aartsrivaal Anderlecht. Peter Vandenbempt blikt vooruit.

“Of Anderlecht zondag de titel kan pakken op het veld van Club Brugge? Het Anderlecht van gisteren tegen Zulte Waregem (dat volgens Vandenbempt eigenlijk gewoon ‘om te lachen’ was, nvdr), dat zal toch een probleem worden. Maar wie weet toont de leider toch weer dat gelaat van in Gent. Want de Buffalo’s waren toen ook hypergemotiveerd, het stadion was helemaal opgewarmd en klaar om de titelstrijd helemaal open te gooien. Maar ze bleken uiteindelijk dan toch onmachtig.”

Tot ergernis van René Weiler zal Adrien Trebel er zondag niet bij zijn in de match van het jaar. “Zijn afwezigheid is wel een serieuze aderlating voor Anderlecht. Niet voor niets heeft coach René Weiler hem in ongeveer elke uitwedstrijd opgesteld voor zijn agressieve pressing, zijn rust aan de bal en natuurlijk ook zijn goede voeten.”

Titel een feit of billenknijpen?

Desondanks ziet de analist ook kansen voor Paars-Wit. “Tegelijkertijd is die wedstrijd van zondag er wel één zoals Anderlecht ze dit seizoen graag heeft: de bal aan de tegenstander laten, inzakken en counteren. En Anderlecht kan natuurlijk wel een stukje verdedigen.”

“Maar het zal toch vooral spelen om niet te verliezen, denk ik, want dan is de titel eigenlijk een feit en hebben ze maar één overwinning meer nodig. Maar in het andere geval, bij een overwinning van Club Brugge, wordt het toch nog billenknijpen met net dan een verplaatsing naar Charleroi. Dan zal er pas stress zijn bij Anderlecht”, klinkt het tegenover Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws