Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt looft Club Brugge en is snoeihard voor Anderlecht: “Eigenlijk gewoon om te lachen”

Peter Vandenbempt (analist)

Club Brugge pakte afgelopen vrijdag negen op negen door met 1-3 te gaan winnen op Charleroi. Peter Vandenbempt looft daarbij de gedurfde aanpak van Michel Preud’homme. Op zondag zag de analist een ontstellend zwak Anderlecht met 2-0 winnen van Zulte Waregem.

“De vraag is: hoe slecht kan je als titelkandidaat eigenlijk zijn in volle eindsprint in Play-off I?”, vraagt Vandenbempt zich luidop af bij Sporza. “De prestatie van Anderlecht was ondermaats over de hele lijn. Het voetbal was heel erg slecht. Nauwelijks druk, wat af en toe toch één van de handelsmerken is van Paars-Wit.”

“Het had geen antwoord op het spel van Zulte Waregem. 40 procent balbezit voor Anderlecht in eigen huis. En ik denk niet dat het tegen Barcelona was. Dat is eigenlijk gewoon om te lachen. Anderlecht is enkel door een gigantische dosis meeval en een goeie redding vroeg in de wedstrijd van Boeckx aan het ergste ontsnapt.”

Desnoods rechtopstaand stervend

Preud’homme slaagde er wél in om zijn manschappen goed te laten voetballen op Mambourg. “Ik moet zeggen dat Preud’homme in zijn laatste weken als trainer van Club Brugge de zaken dan toch heeft aangepakt. Hij heeft nog één keer zijn tanden getoond. Niet evident, twee debutanten aan de aftrap gebracht. Simons op de bank gelaten, dat is toch al vier jaar zijn trouwe luitenant. Dat heet dan kordaat ingrijpen.”

“En kijk, het heeft gewerkt. Blijkbaar hebben de spelers hun eergevoel en sportieve ambitie toch laten primeren op de wat moeizaam geworden relatie met de trainer. Die is dus zelf zijn eigen weg gegaan, desnoods rechtopstaand stervend met zijn eigen principes. Zo kan het zogezegde jaar te veel van MPH in Brugge, zoals we enkele weken geleden dachten, toch nog interessant worden.” Tot slot blikt de analist vooruit naar Club – Anderlecht.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws