Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt laat zijn licht schijnen op Club Brugge: “Hart vasthouden voor Brugse familie”

Peter Vandenbempt (analist) (3)

Club Brugge heeft zijn slechte Play-Off start doorgespoeld met een 6 op 6 tegen KV Oostende en Zulte Waregem. Toch wacht Peter Vandenbempt nog even af met te zeggen dat Blauw-Zwart het Anderlecht nog moeilijk kan maken. 

“Eigenlijk heeft Club Brugge dit weekend niets spectaculairs gedaan”, opent de analist bij Sporza. “Thuis gewonnen van Oostende en Zulte Waregem, dat is voor een ploeg met de kwaliteit, de thuisreputatie en de hoge ambities van Club eigenlijk gewoon het minimum in Play-Off I. Alleen worden die overwinningen nu hoger ingeschat omdat ze volgen op de collectieve uitvaart na die afgang vorige week tegen Anderlecht. De grafrede werd uitgesproken, ook door mij, over die uitgebluste, niet hongerige spelers en de coach die de kleedkamer was kwijtgeraakt.”

“Vandaag kun je zeggen dat dat overdreven was, maar dat was in elk geval de indruk die Club Brugge zelf gaf in Anderlecht. De lichaamstaal en de woorden van Michel Preud’homme lieten toen niet vermoeden dat hij er anders over dacht. Dus is die coach gisteren heel voorzichtig geweest, ook al lijkt Club Brugge weer springlevend. Het heeft zeker voor de rust echt goed gevoetbald met een herboren, uitstekende Hans Vanaken.”

“Maar Preud’homme heeft dit al eerder gezien van zijn ploeg dit seizoen en is even vaak door zijn spelers ontgoocheld nadien. Altijd in uitwedstrijden. Dus is het voor de Brugse familie nog even het hart vasthouden voor die wedstrijd vrijdag in Charleroi. Als Club Brugge daar bevestigt met een overwinning, dan kan het Anderlecht nog een beetje opjagen. Minstens tot het onderlinge duel een week later”, besluit Vandenbempt.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws