Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt: “Ga toch mijn helm opzetten om naar Club – Gent te gaan”

Peter Vandenbempt (analist)

Na 9 speeldagen Play-Off voetbal is de kampioen gekend in de Jupiler Pro League. Peter Vandenbempt legt uit waarom hij Anderlecht een andere kampioen vindt dan Club Brugge vorig jaar of AA Gent twee seizoenen geleden. En de analist blikt meteen ook vooruit naar de ongetwijfeld intense Slag om Vlaanderen van komende zondag.

“Anderlecht is geen kampioen geworden met een gigantische knal, zoals Club Brugge vorig jaar bijvoorbeeld met de 4-0 tegen Anderlecht”, opent Vandenbempt bij Sporza. “Club Brugge en zeker AA Gent kregen bij de titel applaus op alle banken voor de kwaliteit van het voetbal. Dat is er dit jaar niet voor Anderlecht. Dat zou eigenlijk niet mogen voor een club die daar bij wijze van spreken al 100 jaar garant voor probeert te staan.”

Zondag staan in Jan Breydel de tweede plaats en het bijhorende Champions League ticket op het spel. “Ik ga toch mijn helm opzetten om daarnaartoe te gaan. Het is een onverwachte, hoogst interessante apotheose van het seizoen. Zeker één waar ze bij Club Brugge voor huiveren, denk ik. Ook al heeft Club genoeg aan één punt en heeft het thuis nog niet verloren.”

De druk ligt bij Club

“De ontwikkeling is typisch voor de Play-Offs en ook voor het gebrek aan constante in de prestaties van Club en Gent. Ook daarom kon Anderlecht dit seizoen toch kampioen worden. Want twee weken geleden droomde Gent nog van de titel. Vorige week was het plots bang dat het plaats drie nog ging verliezen en nu gaat het Brugge nog eens flink doen schrikken en ligt de Champions League ineens weer binnen bereik.”

“Club Brugge is het omgekeerde: eerst dood en begraven, dan verrezen met uitzicht op de titel tot vorige week en nu plots nog strijden voor plaats twee. Zondag ligt toch de druk bij Club. Want geen kampioen worden, oké. Maar pas derde worden na AA Gent, dan is het seizoen gewoon slecht geweest”, besluit Vandenbempt.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws