Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Sterke thuisreputatie levert Club Brugge bronzen medaille op

Club-mascotte viert met fans (Club Brugge - Zulte Waregem)

Voetbalseizoen 2016-2017 is zo goed als achter de rug en dus is het tijd voor enkele interessante conclusies. Zo berekende Flipit welke supporters in de Jupiler Pro League nu het meeste waar krijgen voor hun geld. Per club werd er nagegaan hoeveel centen de fans dit seizoen moesten neertellen per thuis(doel)punt.

Daaruit bleek dat Club Brugge zowel per gemaakt thuisdoelpunt als per gewonnen punt op de derde plaats prijkt. Concreet betaalde de Brugse fan €3,36 per goal en €3,70 per gewonnen punt. Ter vergelijking: bij Anderlecht kostte een gemiddeld doelpunt in het Astridpark €4,42 en een punt €5,23.

In verhouding tot de kosten voor een abonnement en de eindklassering in de competitie blijven de supporters in het Jan Breydelstadion – niet toevallig een heel seizoen lang een onneembare vesting – zelden op hun honger zitten.

Volgens het onderzoek mogen ook de fans van KV Oostende allesbehalve klagen. Bij de Kustboys betaalde je met €2,93 per doelpunt en €3,39 per gewonnen punt het minst. Bij degradant Westerlo was het huilen met de pet op. De Kemphanen moesten meer dan €10 per doelpunt neerleggen. Een gewonnen punt kostte zelfs €14,17.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws