Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Stadion-analisten hebben duidelijke mening over 2 afgekeurde goals, tackle Dalsgaard en strafschopfase Vanaken

Tom Coninx (analist)

Club Brugge won maandagavond met 2-1 van Zulte Waregem. Achteraf werd er veel nagepraat over 4 beslissende fases: de afgekeurde goals van Hamalainen en Dalsgaard, de strafschopfase met Vanaken en Marrone en de tackle van Dalsgaard op Vormer.

Stadion-presentator Tom Coninx legde de vier cruciale fases voor aan zowel Jan Ceulemans als Aad de Mos. Zij zijn het erover eens dat scheidsrechter Alexandre Boucaut drie keer de verkeerde beslissing nam.

4′ Afgekeurde goal Hamalainen

Ceulemans: Gueye en Palacios gaan nooit aan de bal kunnen, maar het is volgens mij wel fout. Palacios wordt weggeduwd en daar kan je dus voor fluiten.

De Mos: Sowieso een fout. Want als Gueye een verdediger is en Palacios een aanvaller, dan is het strafschop. Dus dan is het nu ook een fout. Zo simpel is het.

37′ Geen penalty voor Vanaken na duw Marrone

Ceulemans: Zuivere strafschop.

De Mos: Dit was een penalty, ja.

45′ Afgekeurde goal Dalsgaard

Ceulemans: In Engeland is dat een 300% goal. Maar in België is de regel dat als de doelman wordt geraakt, dat er een fout wordt gefloten. Maar deze fase had je volgens mij ook kunnen laten doorgaan.

De Mos: Voor mij is dit een 100% zuivere goal.

50′ Tackle Dalsgaard op Vormer

Ceulemans: Dalsgaard heeft geluk dat hij de bal nog raakt, maar zo’n tackle moet 100% zeker bestraft worden met een rode kaart.

De Mos: Dit was dubbel rood. Hij wilde Vormer blesseren. Het gaat om de intentie en de manier waarop hij zijn aanloop neemt. Dit was zoals je een bommetje maakt in een zwembad en dan boem.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws