Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme geeft Vanhaezebrouck koekje van eigen deeg in afscheidsinterview

Michel Preud'homme (Club Brugge - KV Mechelen)

Vooraleer Michel Preud’homme op vakantie richting Bordeaux trekt, stond hij nog één keer uitgebreid de pers te woord. Daarbij had hij het onder meer over het zogenaamde “jaar te veel” en maakte de Luikenaar een handige vergelijking met Hein Vanhaezebrouck. 

Op de laatste speeldag van de Play-Offs won Club Brugge met 2-1 van AA Gent en stelde het de tweede plaats en het bijhorende Champions League ticket veilig. Na afloop, op de laatste persconferentie van MPH, liet Vanhaezebrouck zich van zijn kleinste kant zien. De trainer van de Buffalo’s onderbrak de Brugse coach toen die de eindbalans van 3 seizoenen Blauw-Zwart opmaakte tot twee keer toe met de woorden: “En de Champions League… En de Champions League…” Vanzelfsprekend een verwijzing naar de 0 op 18 op het kampioenenbal.

Een opmerking die Preud’homme maar matig kon appreciëren en ongetwijfeld nog niet vergeten is. In een gesprek met Peter Vandenbempt sneerde MPH even terug. “Dat het het jaar te veel was voor mij? Dat vind ik belachelijk, gewoon belachelijk. Oké, we hebben geen titel gepakt dit seizoen, maar een tweede plaats is toch geen rampzalig seizoen?”

“Ik heb de statistieken van de laatste drie jaar erbij genomen. Club is tweede, eerste en tweede geworden. Anderlecht derde, tweede en eerste. En AA Gent eerste, derde en derde. Dus als je dan zegt dat het het jaar te veel is voor Preud’homme, dan zijn het ook twee jaar te veel voor Vanhaezebrouck. Want hij is twee keer derde geworden, maar dat heb ik niemand horen zeggen… Misschien komt dat omdat de perceptie anders was omdat ik eerst ging stoppen, maar toch heb voortgedaan”, klinkt het tegenover Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws