Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Prachtige column voor afscheidnemende MPH: “Ik denk niet dat de JPL al coaches had met een eigen afkorting”

Michel Preud'homme kampioenenbeker (Club Brugge - Anderlecht)

Na drie seizoenen Club Brugge trekt Michel Preud’homme de deur in Jan Breydel achter zich dicht. Moe, maar voldaan gaat hij op zoek naar rust in Bordeaux. 40 jaar profvoetbal… Dan omarm je het spelletje niet, nee, dan kus je het. 

Voor voetbalcommentator Dirk Deferme het signaal om een column te schrijven voor de succescoach van Blauw-Zwart. Onder de titel “Genieten” klinkt het als volgt bij VTM Stadion.

“Als hij lacht dan zie je dat hij weet wat genieten is. De tanden bloot. Helemaal schaterlach. Lacht hij langs de lijn? Ja, als de overwinning binnen is en de bal buiten dan kan het eventueel. Bij drie goals verschil. Als hij voorzichtig reageert op de zoveelste Merci Michel.”

“Lachen doet hij op de persconferentie. Groen, meer dan één keer per sessie. Van harte lacht hij als er helemaal onverwacht iets gebeurt dat hij grappig vindt. Als er een flauwe beltoon te horen is en hij proestend kijkt naar de dader. “Volgende keer taart,” zegt hij dan. Hij meent het en hij lacht. Hij lacht luid als hij zelf met een mopje komt. Hij golft. Hij is goed, zijn handicap oké en hij neemt zo vaak als het kan nog les bij zijn pro. Want hij wil beter worden.”

De JPL zal hem missen

“De voorbije jaren, drie en een half seizoen Club Brugge, hebben we de coach zien verliezen, zien winnen en zien verschrompelen. Vooral de laatste paar wedstrijden was het afschuwelijk. Het trainingspak was dat van iemand anders, van een grotere, dikkere vent. Zijn hoofd werd kleiner en langer. Een oudemannenbaard, niet verzorgd, niet getrimd (lees hier waarom). Het haar flets, de ogen te vaak te dof. Preud’homme was niet fris. Dat kon niet want zijn team was dat ook niet. Heel kort wel maar meestal niet. Hij kon de boel niet meer in brand houden. Dat is nodig om een finale en een lange competitie te winnen. Fiere mannen nemen dat voor hun rekening. En dan krimpen ze. Tijdelijk.”

“We leven van vergelijkingen. Weiler noemde ik al de nieuwe Vandereycken. Als Preud’homme nog coacht als hij de zeventig voorbij is dan is hij de nieuwe Goethals. Als hij ergens de Champions League wint. MPH. Ik denk niet dat wij al coaches hadden met een eigen afkorting. RGH? BH? HB? EH? TS? PS? Misschien RVDE omdat hij zo een lange naam heeft. MPH dat is voor altijd Michel Preud’homme. De JPL zal hem missen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws