Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Politie van Brugge grijpt in tegen onbeschofte Lukasz Teodorczyk

Ethan Horvath (Club Brugge - Anderlecht)

René Weiler koos afgelopen zondag voor Isaac Kiese Thelin in de basis en daar was Lukasz Teodorczyk allerminst tevreden mee. De 25-jarige Pool kreeg het aan de stok met de Brugse aanhang en liet zich meermaals van zijn kleinste kant zien. De politie van Brugge laat het er niet bij. 

Teodorczyk toonde in Brugge meermaals zijn middelvinger en trapte bewust enkele ballen keihard in de familietribune. Toch kan hij niet geschorst worden door de KBVB, aangezien zijn wangedrag niet in het verslag staat van scheidsrechter Sébastien Delferière.

Desondanks mag de aanvaller van Paars-Wit zich aan een proces-verbaal verwachten. Zo weet Het Nieuwsblad dat Teo burgerlijk vervolgd zal worden. Zijn acties zijn namelijk een inbreuk op de voetbalwetgeving.

In het verleden kreeg Silvio Proto al eens een gelijkaardig proces-verbaal toen hij de Club-supporters provoceerde. Hij kwam er toen vanaf met een minnelijke schikking van 1.000 euro. Korpschef Dirk Van Nuffel wil echter benadrukken dat de incidenten van Teodorczyk en Proto niet met elkaar vergeleken kunnen worden. “Geen twee zaken zijn dezelfde. Teodorczyk werd geprovoceerd door het publiek. En hij stak zijn middelvinger niet uit naar een volle tribune.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws