Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Oude bekende zakt af naar Brugge voor Rotariu

Dorin Rotariu juicht (Club Brugge - Zulte Waregem)

Dorin Rotariu gaf in de voorbije twee wedstrijden zijn visitekaartje af. Tegen KV Oostende was hij er al dicht bij, maar tegen Zulte Waregem bekroonde de jonge flankaanvaller zijn wedstrijd ook met een knappe goal. Bij de Roemeense nationale ploeg houden ze zijn prestaties met argusogen in de gaten.

Christoph Daum vertoefde van 2011 tot 2012 in Jan Breyel en loodste Club Brugge destijds naar een tweede plaats, meteen goed voor het beste competitieresultaat in 7 jaar. Zijn assistent-coach van weleer, Rudi Verkempinck, staat nu aan zijn zijde bij de nationale ploeg van Roemenië.

Vandaag zitten Verkempinck, Dorin Rotariu en de technische staf van Club Brugge samen om de ontwikkeling van de vleugelspeler te bespreken. Sinds zijn komst zagen we een geweldig technische linkervoet, slimme looplijnen, verdedigend werk en een mooi doelpunt. Desondanks zou er nog heel wat ruimte voor verbetering zijn.

Verbeterpunten

“Ik kom naar Brugge om de ontwikkelingen van Rotariu te analyseren”, vertelt Verkempinck aan HLN. “Als je hen enkel aandacht geeft tijdens de interlandwedstrijden, dan kom je veel te laat. Bovendien worden zowel de speler, de club als de Roemeense nationale ploeg hier beter van.” Onze gewezen assistent-trainer vertelt ook wat we volgend seizoen nog van Rotariu mogen verwachten.

“Ik denk dat hij klaar is om volgend jaar in 25 wedstrijden aan de aftrap te staan. Voor een jonge gast is het immers moeilijk om een heel seizoen op een constant niveau te presteren, waardoor je niet kan verwachten dat hij elke match als titularis zal starten. Fysiek moet hij ook nog enkele stappen zetten om de negentig minuten vol te maken. Bovendien zal Club Brugge wel enkele buitenspelers kopen om het vertrek van Izquierdo op te vangen. Met hen zal Rotariu hoe dan ook de concurrentie moeten aangaan. Dat hij nog moet groeien, valt niet te betwisten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws