Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Opvolger Preud’homme nu al bekend door transferdossier’

Michel Preud'homme met brede glimlach

Achter de schermen is Club Brugge op zoek naar een opvolger voor Michel Preud’homme. Charleroi-coach Felice Mazzu en Zulte-trainer Francky Dury werden de voorbije weken nadrukkelijk naar voren geschoven, niet toevallig twee oefenmeesters waarvoor MPH veel respect heeft.

Dury zou nu volgens diverse bronnen aan het langste eind trekken, ondanks het feit dat Zulte zaterdag nog met dit opvallende statement kwam. Volgens Het Belang van Limburg is het zo klaar als een klontje. “Er mag echt niet meer worden getwijfeld wie bij Club Brugge straks Michel Preud’homme opvolgt: Francky Dury. Duidelijker kon immers niet, wat een vooraanstaand clubleider ons dit weekend toevertrouwde: ‘Dury wordt 100% zeker trainer van Club!’ Hij was zo zeker op basis van een transferdossier, meer kon hij niet kwijt.”

Ook bij Het Nieuwsblad bestaat er niet langer twijfel. “In voetbalkringen en bij makelaars klinkt het unisono: Francky Dury volgt Michel Preud’homme op als trainer van Club Brugge. In mei 2011 was de trainer van Zulte Waregem al rond met Club, maar kozen de Club-fans voor Adrie Koster. Bij het bezoek van Dury in Brugge gisteren klonk er dit keer geen enkele wanklank. Dury heeft de ultieme lakmoesproef doorstaan. Niets staat zijn komst nog in de weg.”

Is de belangstelling van Club voor Clinton Mata (Charleroi) en Jordi Vanlerberghe (Mechelen) al geïnspireerd door de coach van Zulte? Liet Club dáárom aan Essevee weten te willen wachten tot het einde van het seizoen om te beslissen wat er gebeurt met huurling Sander Coopman? Om polemieken te vermijden, zou het nieuws nog niet officieel bekend zijn. Preud’homme reageerde gisteren als volgt op de onvermijdelijke vraag over mogelijke opvolger Dury: “Bekijk zijn palmares, dat zegt voldoende.” UPDATE woensdag 3 mei: Sport/Voetbalmagazine schetst een tegenstrijdig verhaal.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws