Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Opstelling Club Brugge: zet Preud’homme zijn tactisch genie op de bank?

Michel Preud'homme geeft aanwijzingen

Vrijdagavond om 20.30 uur is het Stade du Pays het decor voor de cruciale competitiematch tussen Charleroi en Club Brugge. Mits een driepunter kan Blauw-Zwart leider Anderlecht onder druk zetten door te naderen tot op één punt.

Michel Preud’homme kampt net zoals tegen Zulte Waregem met vier afwezigen. Zo liggen Abdoulay Diaby, Lior Refaelov, Laurens De Bock en Tomás Pina in de lappenmand. Timmy Simons keert terug uit schorsing, maar moet vrezen voor een basisplaats.

Na de uitstekende ploegprestatie tegen Zulte Waregem overweegt onze coach ongetwijfeld om dezelfde 11 namen het vertrouwen te geven. Ludovic Butelle en Dion Cools waren de enige twee die niet het gewenste niveau haalden, maar het is weinig waarschijnlijk dat Ethan Horvath en Ahmed Touba net nu voor de leeuwen gegooid worden.

Claudemir vs Simons

Maar wat dan met onze captain, een speler die door Preud’homme gedefinieerd wordt als een tactisch genie? “Een vraagstuk waar MPH zich over gebogen zal hebben. De afwezigheid van Simons werd tegen Essevee perfect opgevangen door ­Claudemir, die samen met Ruud Vormer en Hans Vanaken een vlot draaiend middenveld vormde”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Komt daar nog eens bij dat onze Braziliaanse middenvelder goeie punten gescoord heeft bij de Brugse coach. “Claudemir kreeg na de nederlaag op Anderlecht als enige lof toegegooid van Preud’homme, die hem omschreef als ‘een speler die voor Club Brugge wil spelen’. Het lijkt dus sterk dat hij zijn basisplaats zal verliezen. ­Simons startte in de thuismatch tegen Westerlo op 26 oktober vorig jaar voor het laatst in competitieverband op de bank. Krijgt die match een opvolger?” Onderstaand de verwachte basiselftallen volgens de krant.

De verwachte opstelling van Club Brugge

Butelle, Palacios, Denswil, Poulain, Cools, Vormer, Claudemir, Vanaken, Izquierdo, Rotariu en Vossen

De verwachte opstelling van Charleroi

Penneteau, Martos, Dessoleil, Willems, Mata, Hendrickx, Diandy, N’Ganga, Fall, Tainmont en Pollet

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws