Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ongelofelijk! Met deze woorden reageerde Simons toen hij van MPH vernam dat hij op de bank zou starten

Timmy Simons interview

Timmy Simons zat afgelopen maandag tegen Zulte Waregem een schorsingsspeeldag uit en moest bijgevolg vanop de zijlijn toekijken hoe zijn ploegmaats voor goed voetbal én drie punten zorgden. Op Mambourg was onze aanvoerder opnieuw inzetbaar, maar Michel Preud’homme liet zijn tactisch genie pas een kwartier voor tijd opdraven.

Volgens Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, was dat geen gemakkelijke beslissing voor de Brugse coach. “Het op de bank zetten van zijn aanvoerder Simons was voor Preud’homme ongetwijfeld emotioneler dan de degradatie van Butelle. Terecht, want Simons was sinds de komst van Preud’homme naar Club Brugge zijn verlengstuk op het veld. De inmiddels 40-jarige middenvelder liep vier jaar lang alle gaten dicht en zette zijn reputatie op het spel door in het spoor van zijn trainer veel meer dan vroeger de confrontatie met de scheidsrechter aan te gaan”, klinkt het.

MPH bevestigt op de officiële site dat hij het er inderdaad moeilijk mee had om enerzijds Simons en anderzijds Butelle naast de ploeg te zetten. “Het was niet makkelijk om hen op de bank te zetten, want we hebben met hen al veel successen geboekt. Ludo was de laatste tijd niet op hetzelfde niveau van vorig jaar en dus heb ik ingegrepen. Wat Timmy betreft, heb ik al eerder aangegeven dat hij een voorbeeld is als speler en ook als mens. Toen ik hem vertelde dat hij niet zou starten, reageerde hij: “coach, ik zou als trainer net hetzelfde gedaan hebben.” Hij had immers gezien dat het trio Vormer – Claudemir – Vanaken maandag erg goed gespeeld had tegen Zulte Waregem.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws