OFFICIEEL: beslissing is gevallen over Preud’homme, Clement en Simons

Blauwzwartfans voor al je club brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Michel Preud'homme gelukkig

De voorbije maanden en weken werd er heel wat gespeculeerd over de toekomst van trainer Michel Preud’homme, assistent-coach Philippe Clement en kapitein Timmy Simons. Intussen heeft Club Brugge met een officieel statement alle twijfels weggenomen. De drie belangrijke figuren binnen de club geven onderstaand ook elk een woordje uitleg bij hun beslissing. 

MPH neemt afscheid van Club Brugge

“Michel Preud’homme stopt als trainer van Club Brugge. Preud’homme is sinds september 2013 coach van Blauw-Zwart. Hij won bij Club de landstitel, de beker van België én de Supercup”, klinkt het via de officiële kanalen.

Onze succescoach geeft een woordje uitleg bij zijn vertrek. “Ik verlaat Club Brugge met het allerbeste gevoel. Ik heb in 4 jaar tijd goeie resultaten behaald met deze Club en voelde mij vanaf dag één thuis in deze warme Club. De samenwerking met mijn staf en het bestuur was een plezier en we mogen trots zijn op het geleverde werk.”

In dat geval zou ik deze Club nooit verlaten

“De Voorzitter en Vincent vroegen mij om mee met hen Club terug Club te maken. Dat we in 61 thuismatchen op rij scoorden, een Clubrecord, bewijst dat dit gelukt is. Na 40 onafgebroken seizoenen op het hoogste niveau ben ik toe aan rust. Was ik tien jaar jonger geweest, ging ik deze Club nooit verlaten.”

“Wat mijn toekomst zal brengen weet ik nog niet, eerst las ik voor onbepaalde tijd een rustperiode in. Ik wil de volledige Club, Voorzitter, CEO, staf, spelers, medewerkers en zeker ook alle supporters bedanken voor de passionele steun de voorbije jaren. Jullie zullen me volgend seizoen zeker nog terugzien op Jan Breydel!”

Michel Preud'homme met Club-sjaal

Ook Clement verlaat Club Brugge

Zoals eerder aangekondigd op BlauwZwartFans zoekt ook assistent-trainer Philippe Clement andere oorden op. “Philippe Clement zal zijn contract bij Club niet verlengen. Clement werkte sinds 2011 in de staf van Club Brugge, eerst als beloftentrainer, later als assistent-coach”, klinkt het via de officiële kanalen.

Clement verklaart zijn keuze met de volgende woorden. “Zowel als speler als in de technische staf heb ik me altijd thuis gevoeld bij deze Club en mij 100% ingezet. Ik voel mij klaar om de stap te zetten als hoofdcoach en ga nu op zoek naar die uitdaging. Ik wil iedereen bij Club Brugge van harte bedanken voor de mooie jaren hier.” Wellicht wordt Clement eerstdaags voorgesteld als trainer van Waasland-Beveren.

Timmy Simons viert met megafoon

Simons verlengt zijn contract

Tot slot zal Timmy Simons nog een extra jaartje aan zijn carrière toevoegen, maar zal er toch een en ander veranderen. “Ik heb altijd gezegd dat ik wil blijven spelen zolang ik mij goed voel. De Voorzitter gaf aan dat ik zelf kon kiezen of ik al dan niet als speler bij de Club bleef. Ik voel me nog te fit om te stoppen en doe er nog een jaar bij, weliswaar in een andere rol.”

En die andere rol brengt gevolgen met zich mee. “Ik geef de kapiteinsband door en zal vooral mijn rol in de kleedkamer spelen als mentor voor de jongere spelers. Beschouw het als een overgangsjaar waarin ik als speler evolueer naar een andere rol binnen de Club en mijn ervaring doorgeef aan de andere jongens. En als de Club mij nodig heeft, dan zal ik er staan”, aldus onze gewezen aanvoerder.

Laatste nieuws

Lazio tankt vertrouwen in aanloop naar duel met Club Brugge

Over drie dagen wacht Club Brugge alweer het tweede duel in de groepsfase van de Champions League. Na het bezoek aan Zenit...

Wissel van Lang leidt tot onbegrip bij fans

Philippe Clement verraste door tijdens het bezoek aan OH Leuven Ruud Vormer, Charles de Ketelaere en Emmanuel Dennis op te bank te...

Clement baalt vooral van de vele gemiste kansen tegen OHL

Enkele dagen na de prachtige avond in Sint-Petersburg staat Club Brugge weer met beide benen op de grond. Hoewel Philippe Clement zijn...

Jubileum voor Horvath op komst na speciale avond in Rusland

Door de absentie van Simon Mignolet staat Ethan Horvath vanavond opnieuw onder de lat bij Club Brugge. Het is voor het eerst...

Club Brugge heeft het niet altijd makkelijk na een Europees duel

''Met een prestatie zoals in Zenit bewijs je dat je een hele goede ploeg bent. Maar om een grote ploeg te hebben...

Laatste Nieuws

Lazio tankt vertrouwen in aanloop naar duel met Club Brugge

Over drie dagen wacht Club Brugge alweer het tweede duel in de groepsfase van de Champions League. Na het bezoek aan Zenit...

Wissel van Lang leidt tot onbegrip bij fans

Philippe Clement verraste door tijdens het bezoek aan OH Leuven Ruud Vormer, Charles de Ketelaere en Emmanuel Dennis op te bank te...

Clement baalt vooral van de vele gemiste kansen tegen OHL

Enkele dagen na de prachtige avond in Sint-Petersburg staat Club Brugge weer met beide benen op de grond. Hoewel Philippe Clement zijn...

Jubileum voor Horvath op komst na speciale avond in Rusland

Door de absentie van Simon Mignolet staat Ethan Horvath vanavond opnieuw onder de lat bij Club Brugge. Het is voor het eerst...

Club Brugge heeft het niet altijd makkelijk na een Europees duel

''Met een prestatie zoals in Zenit bewijs je dat je een hele goede ploeg bent. Maar om een grote ploeg te hebben...
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populair Deze Week

Dingen die opvielen tijdens de CL-opening tegen Zenit

Een geweldige start van de Champions League voor Club Brugge. In Sint-Petersburg leek het duel met Zenit heel lang af te stevenen...

Kippenvel! Horvath emotioneert met mooie woorden na Zenit

Hoewel Charles de Ketelaere uiteindelijk uitgroeide tot held van Club Brugge, mag Ethan Horvath zijn rol uiteraard niet onbesproken blijven. De Amerikaan...

Vermoedelijke opstelling Zenit-Club Brugge: ‘Defensieve keuzes Clement, Russen zonder beste Brazilianen’

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen Zenit Sint-Petesburg. Coach Philippe Clement mist onder meer Simon Mignolet en moet...

Lang maakt indruk bij debuut: ‘Dank je, Ajax’

Een 0-1 voorsprong bij rust, maar goed was het zeker niet wat Club Brugge liet zien in de eerste helft. Onder meer...

De opvallende statistieken van Ethan Horvath

Dinsdagavond, in het duel met Zenit, staat niet Simon Mignolet, maar Ethan Horvath onder de lat bij Club Brugge. Mignolet testte afgelopen...