Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Niemand zag het, maar met dit ‘zuiders gebaar’ reageerde MPH op plagende Anderlecht-gezangen

Michel Preud'homme (Club Brugge - Charleroi)

Zondag 23 april werd een dag om snel te vergeten voor de Blauw-Zwarte familie. Club Brugge ging toen immers met 2-0 onderuit in het Astridpark en toonde – op Ruud Vormer die rood pakte en invaller Claudemir na – geen greintje grinta. Dat alles tot grote ergernis van Michel Preud’homme.

De wanprestatie in het Constant Vanden Stockstadion was een dreun van jewelste, aangezien Anderlecht op dat moment maar liefst 9 punten meer telde dan Club. Voor de Paars-Witte aanhang het signaal om uit te pakken met plagende gezangen aan het adres van de Luikenaar.

Stephan Keygnaert, chef voetbal van HLN, zag de Brugse coach subtiel repliceren. “Hoeveel mensen zouden die middag in het Astridpark gemerkt hebben dat je wel degelijk reageerde toen het publiek weer eens zong: ‘Allez Michel, chante avec nous’?”, vraagt hij zich luidop af.

“Wat heb jij gezien?”, lacht Preud’homme. “Je wreef met je bovenhand over je kaak”, verklaart Keygnaert. “Een geste van minachting die ze alleen in zuiderse competities kennen en die betekent: ‘Het raakt me niet.'” MPH knikt instemmend, aangezien hij op die manier ineens ook reageerde op eerdere uitlatingen van Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws