Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH onthult waarom hij zijn baard liet groeien in de Play-Offs: “Als een wildeman”

Michel Preud'homme met brede glimlach

Michel Preud’homme zegt Club Brugge na 3,5 jaar vaarwel en last voor onbepaalde tijd een sabbatperiode in. In zijn afscheidsinterview had de Brugse coach het onder meer over de reden van zijn verwilderde look vanaf het midden van de Play-Offs. 

Na de nederlaag tegen Anderlecht liet MPH zijn baard staan. En daar had de Luikenaar een strategische reden voor. “Ik stond bovendien in trainingspak langs de lijn”, voegt Preud’homme eraan toe. “Voor mezelf vond ik dat we in de jungle beland waren, en in de jungle loop je niet geschoren en in kostuum, maar als een wildeman. Het was tijd om ‘back to basics’ te gaan – knokken voor elke meter, voor elk punt.”

Het onderste uit de kan halen heet dat dan. “Ik hóópte dat de boodschap aankwam: ‘Il fallait se battre’. Alles wat ik doe, is in functie van mijn spelers. Zij moeten niet eens begrépen hebben waarom ik daar zo stond, als het maar iets teweegbracht in de groep. En daar leek het toch op: we pakten 10 op 12 tot aan de match in Oostende. Dat was een fysieke prikkel”, klinkt het in HLN.

Op de laatste wedstrijd tegen AA Gent verscheen Preud’homme echter opnieuw netjes geschoren en in kostuum langs de zijlijn. “Vincent (Mannaert, nvdr) had me dat gevraagd. Ik vond het niet eens zo’n slecht idee. Het zou wéér een verrassing zijn voor de groep. In de bus naar het stadion zagen de spelers dat ik geschoren was, maar ik bleef met opzet in trainingspak. Toen ze zich gingen opwarmen, heb ik mij omgekleed en ben ik naar buiten gestapt… Al was het maar dat mijn spelers zouden opkijken – ‘Hé?’ – en alert zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws