Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH legt uit waarom hij voor Horvath en Touba kiest

Michel Preud'homme (Club Brugge - Genk)

Club Brugge won maandagavond met 2-1 tegen Zulte Waregem, maar Ludovic Butelle en Dion Cools maakten desondanks geen al te beste beurt. Michel Preud’homme trok zijn conclusies en kiest tegen Charleroi voor Ethan Horvath en Ahmed Touba.

“Ludo heeft momenteel een gebrek aan vertrouwen”, vertelt onze coach voor de camera’s van PlaySports. “Op dit moment is het niet positief, dat hebben we gezien. Ik denk persoonlijk niet dat het te maken heeft met contractperikelen (de optie voor een extra jaar Butelle is nog altijd niet gelicht, nvdr). Af en toe heb je nu eenmaal zo’n fase in je loopbaan.”

Bovendien heeft de Luikenaar vertrouwen in Horvath. “Hij is sinds een aantal weken heel goed op training. Anders zouden we natuurlijk niet veranderen als we geen vertrouwen hebben in onze tweede keeper. Voor Ludo is het natuurlijk niet fijn, maar dat is mijn keuze.”

Tot slot ook Touba in plaats van Cools. “Dion heeft zijn best gedaan op links, maar Ahmed viel maandag goed in tegen Zulte Waregem. Ik wil ook graag een linksvoetige back die kan oprukken langs de flank. Hij heeft heel veel loopvermogen en is er volgens mij klaar voor.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws