Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH legt uit hoe blunder Horvath tot stand kwam: “Zo heeft hij het mij verteld”

Michel Preud'homme (Club Brugge - KV Mechelen)

Club Brugge heeft zijn zwakke Play-Off start doorgespoeld met een 9 op 9 tegen KV Oostende, Zulte Waregem én nu ook Charleroi. Michel Preud’homme was achteraf dan ook een tevreden trainer.

“Of we nu op weg naar de titel zijn? Neen”, spreekt onze coach klare taal voor de camera’s van PlaySports. “Vandaag hebben we wel een grote stap richting Europees voetbal gezet. Charleroi staat nu op 8 punten. Voor de eerste plaats hebben we ons lot niet meer in eigen handen. Dus laat ons daar niet over spreken. Vandaag zag ik gewoon bevestiging van onze laatste twee matchen. En dan lag de moeilijkheidsgraad natuurlijk hoger in een uitmatch.”

Daarna gaf de Luikenaar een woordje uitleg over de onwaarschijnlijke tegengoal van David Pollet, waarbij Ethan Horvath een hoofdrol opeiste. “Eigenlijk is het heel simpel. Horvath hoorde een fluitsignaal en reageerde daarom op die manier. Waarschijnlijk kwam dat fluitsignaal van achter de goal, zo heeft hij mij verteld. Dat is spijtig voor hem, want hij keepte een goeie wedstrijd.”

De Brugse doelman herstelde zich inderdaad erg goed na zijn pijnlijke opdoffer. “Horvath heeft enkele mooie reddingen gedaan op afstandsschoten, dat was belangrijk. En dan gaf hij nog een assist bij de 1-3 van Izquierdo. Ook dat is een wapen van hem. Ludo heeft niet die lengte om zo ver te trappen. Ryan had dat bijvoorbeeld wel en Horvath dus ook.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws