Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert schetst profiel van opvolger Preud’homme

Vincent Mannaert (Club Brugge)

De voorbije weken werden Felice Mazzu en Francky Dury nadrukkelijk gelinkt aan Club Brugge. Maar ook de namen van Hugo Broos en zelfs Peter Maes passeerden de revue. Op een definitieve beslissing is het echter wachten tot na de Play-Offs. Vincent Mannaert weet wel al wat voor type trainer hij straks wil aanstellen.

Eerst en vooral vindt onze algemeen directeur het belangrijk dat Club Brugge zijn filosofie van aanvallend voetbal niet verloochent. “Ik vind dat óp het veld altijd het DNA van de club moet te zien zijn. Club zal altijd de filosofie bewaren om vooruit te voetballen, enthousiast, en om daarbij kansen te creëren. De laatste drie, vier jaar komen in België de meeste aanvallende acties van Club Brugge, gevolgd door Gent. Ook in deze Play-Offs hebben wij de meeste goals gemaakt.”

“Ons voetbal is onlosmakelijk verbonden aan waar Club Brugge voor staat. De accenten kunnen verschuiven naargelang de trainer – Sollied was anders dan Houwaart en Preud’homme is anders dan Broos -, maar ‘t kwam altijd op hetzelfde neer: druk vooruit. Ik zit zelf ook zo in elkaar: ik zal mij eerder afvragen hoe we een goal kunnen maken dan hoe we één moeten vermijden.”

Match in handen nemen

Met andere woorden: de Brugse fans hoeven straks geen scenario zoals in het Astridpark te vrezen, waar René Weiler zijn manschappen de orders geeft om voornamelijk vanuit de omschakeling te voetballen. “Wij gaan straks geen trainer nemen die achterover leunt en teert op de omschakeling. Er is niets mis met een goede counter, maar de basisfilosofie van een trainer van Club Brugge moet zijn: elke week de intentie hebben om de match in handen te nemen.”

Op concrete namen wil Mannaert nog niet dieper ingaan. “Binnen de club is afgesproken om tijdens de Play-Offs geen grote sportieve beslissingen te nemen, behalve enkele dossiers van inkomende transfers die al langer lopen. Heel eerlijk? Zó veel heb ik nog niet gedacht aan de opvolging van Michel”, besluit onze CEO in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws