Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Lof voor Club-icoon: “De tot nu toe belangrijkste transfer”

Club Brugge mascotte (3)

In aanloop naar voetbalseizoen 2017-2018 draait de transfermarkt op volle toeren. Vooral bij Club Brugge was er al heel wat beweging en dat belooft er de komende weken niet minder op te worden. Herman Brusselmans laat zijn licht schijnen op de transfers die tot dusver gebeurden.

“Nu het voetbalseizoen zo goed als kassiewijle is, zal ik me bezig houden met wat er allemaal aan de hand is op de transfermarkt, die trouwens nu reeds in beweging is”, opent de schrijver in zijn column voor HLN. “Dury blijft bij Waregem. Tielemans naar Monaco. Jean-Marie Pfaff misschien technisch directeur van FC Antwerp.”

De meest voorname overgang vond volgens de analist plaats op Jan Breydel. “En de tot nu toe belangrijkste transfer: Philippe Clement van Club Brugge naar Waasland-Beveren.” Brusselmans praat over de Fille in zijn gekende stijl. “Ik kwam Clement van de week nog tegen in de Lange Munt, en ik zei tegen hem: ‘Proficiat, Clement.'”

“Hij was zoals altijd enorm nerveus, kon moeilijk uit z’n woorden komen, stotterde als een papegaai zonder tandvlees, maar wist toch nog uit te brengen: ‘Dank u wel, meneer Brusselmans’, waarna hij broddelend vroeg of hij met mij op de selfie mocht. Natuurlijk mocht dat, Philippe Clement is immers één van de sympathiekste gozers uit onze naoorlogse voetbalgeschiedenis, en we wensen hem bij Waasland-Beveren alle mogelijke succes toe.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws